Golf in België | Golfbanen, Reviews, Boek Starttijden in België

Belgen weer naar de baan

Hoewel er nog wel wat vragen te beantwoorden zijn is voor de Belgische golfers het einde van de golflockdown in zicht. Onder voorwaarden mag er in Belgie vanaf 4 mei weer gegolfd worden.
belgie

België heeft vrijdagavond zijn plan gepresenteerd om langzaam maar zeker uit de lockdown te komen. Onder de aangekondigde afschalingen is ook ruimte gemaakt voor het heropstarten van de golfsport, al is het nadrukkelijk onder voorwaarden (o.a. clubhuizen blijven gesloten en er is een maximum aantal spelers per gezelschap) en zijn er nog tal van vragen te beantwoorden.

Niet-essentiële verplaatsingen blijven verboden, maar naar de golfbaan gaan wordt daar van uitgezonderd, net als andere buitensporten. Tennis, atletiek, vissen, wandelen, fietsen én golfen wordt mogelijk vanaf 4 mei, waarbij wel de afstandsnormen in acht moeten worden genomen alsmede het maximale aantal mensen waarmee dit mag gebeuren.

Juist dit laatste punt roept direct vragen op, zo staat op golf.be, want, zo schrijft het medium:

Zo staat er de zin “Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt.” Met hoeveel mag je nu gaan golfen? Sommigen houden het bij twee, anderen denken dat je er twee mag uitnodigen om te gaan sporten. Dus drie. Anderen denken zelfs aan een fourball, twee onder hetzelfde dak en twee anderen...

Voor Nederlanders maakt de openstelling vooralsnog waarschijnlijk niets uit. De grenzen lijken nog gesloten te blijven voor ander dan noodzakelijk verkeer en ook Belgen zelf mogen - bij ongewijzigde situatie - pas vanaf 8 juni weer meerdaagse reizen binnen en buiten de landsgrenzen maken.

Laatste nieuws