Spikeloze FootJoy's

FootJoy heeft zijn lijn spikeloze schoenen voor 2020 uitgebreid en nog comfortabeler gemaakt.

Spikeloze FootJoy's

'Golfers willen steeds vaker schoenen die ze zowel op de golfbaan als in het dagelijks leven kunnen dragen', aldus Paul O'Hagan, de Europese marketing manager van FootJoy. 'Daarom hebben we onze meest populaire designs verbeterd met innovatieve materialen en nieuwe zooltechnologieën.'

De Pro|SL (€ 200) en Pro|SL Carbon (€ 240) werden eerder dit jaar al geïntroduceerd en combineren comfort met veel grip en steun. Een bredere buitenzool biedt extra stabiliteit, terwijl de middenzool en het bovenwerk nog comfortabeler zijn.

Het nieuwe Carbon-model heeft over de hele lengte een strip koolstoffiber in de zool. Deze geeft niet alleen extra stabiliteit, maar buigt bij elke stap mee en springt vervolgens weer in zijn oorspronkelijke vorm terug. De energie die je ontwikkelt bij het lopen, krijg je zo voor een deel terug.

Naast de Pro|SL's bestaat de spikeloze lijn uit de Flex XP, Flex, Contour Casual en SuperLites XP. 

De extreem flexibele Flex XP (€ 160) is uitgerust met een nieuwe Versa-Trax buitenzool en een waterdichte bovenkant. Het comfortabele high-density Eva voetbed is gebleven, maar nu is de schoen dus volledig waterdicht.

De 'gewone' Flex (€ 100) is naast wit en blauw nu ook verkrijgbaar in grijs. Het lichtgewicht bovenwerk van stof en het gegoten voetbed zijn zeer flexibel en maken een perfecte zomerschoen.

Naast de Contour met spikes zien we in 2020 ook een nieuwe spikeloze Contour Casual (€ 140). Comfort staat hoog in het vaandel, wat je terugziet in het bovenwerk van zacht nappaleer en het lichte voetbed van polyurethaan, dat ook nog eens extra steun in de hiel biedt.

De SuperLites XP (€ 135) zijn perfect voor Hollandse zomers, waar zon zomaar kan worden afgewisseld met een flinke regenbui. Het flexibele synthetische bovenwerk heeft namelijk een waterdicht membraam. 

Dames kunnen deze zomer kiezen uit de spikeloze Pro|SL (€ 170), Flex (€ 100) en Leisure (€ 140).

www.footjoy.co.uk