Luiten al zeker van The Open ‘21

Een uitgelekt memo aan de spelers van de PGA Tour geeft de Nederlandse nummer zekerheid.

Joost Luiten

Joost Luiten was op basis van zijn eindklassering op de Europese Tour van 2019 al zeker van deelname aan The Open van dit jaar op Royal St George’s.

Uit een bericht van de PGA Tour aan zijn leden blijkt nu dat iedereen die al geplaatst was voor het 149ste Open Championship volgend jaar juli op de zeebaan in Kent mag afslaan.

 De kwalificatieperiode voor het PGA Championship, dat is ingepland voor 6 – 9 augustus, loopt nu tot en met 26 juli. Joost Luiten heeft op basis van zijn huidige ranking een goede kans om in San Francisco aan de start te verschijnen.

 Het is zeker dat Luiten niet mee kan doen aan The Masters (12 – 15 november). De kwalificatieperiode liep 31 maart jongstleden al af. Voor het U.S. Open (17 – 20 september) is officieel nog niets afgesproken.

 De PGA Tour heeft nog steeds het plan om het seizoen op 21 mei te vervolgen met de Charles Schwab Challenge in Fort Worth, Texas. Er wordt volgens tal van Amerikaanse ingewijden gesproken over ‘publieksvrije’ toernooien in de eerste weken van de herstart.

 In Europa staat alle seinen nog op rood tot de week van 25 – 28 juni als op Eichenried bij München het BMW International Open moet worden gespeeld.

 In ons land gaat, zo blijkt uit een nieuw overzicht van de Europese Golf Associatie, het Dutch Junior Open op Toxandria (15 – 18 juli) niet door. Het Europees Landenteam Kampioenschap op Hilversum (7 – 11 juli) is vooralsnog niet afgelast of verschoven.

Tour
  • Golfsupport.nl