Afslaan in de tuin - The NetReturn

Direct nadat de overheid alle sportfaciliteiten liet sluiten, vlogen de afslagnetten de winkel uit. Met veel pijn en moeite wisten we zelf beslag te leggen op een wel heel fijn exemplaar. The NetReturn. Niet goedkoop, wel heel goed.

netreturn

Natuurlijk, je kan met de nodige creativiteit ook zelf wat in elkaar knutselen. Een stuk bouwplastic over de heg, een stellage met een restje tapijt, en je komt een heel eind. Maar wie het uitzicht in zijn tuin wil behouden, wie bovendien zeker wil zijn dat de constructie berekend is op vol geslagen drives, doet er verstandig aan een degelijk exemplaar aan te schaffen, en daar valt The Net Return Pro Series zéker onder.

Het totale pakket, dat komt in een handige draagtas, weegt net even minder dan vijftien kilo en bestaat uit een stevig buizenframe en een oerdegelijk net. Het geheel is in slechts een paar minuten in elkaar te zetten dankzij het prettig werkende kliksysteem en de kleurcoderingen tussen de verschillende aansluitingen.

Eenmaal overeind gezet – het systeem staat zonder verdere verstevigingen direct als een huis - is het een kwestie van een afslagmatje neerleggen en ballen slaan. Dezélfde bal slaan moeten we daarbij zeggen, want het net is zo vormgegeven dat elke bal – of je deze nu hoog, laag, links of rechts in het net slaat - altijd terug naar je voeten rolt.

Je complete ijzerset, wedges en zelfs drivers kunnen zonder problemen in het net geslagen worden en met een meetapparaat achter je kan je je oefensessie uitbreiden tot een heuse slagenanalyse.

Voor golfers is het eigenlijk nauwelijks relevant, maar het net is ook geschikt om andere balsporten in te oefenen: ook voetbal en honkbal kan in de tuin beoefend worden in het net dat balsnelheden van ruim over de tweehonderd kilometer zonder probleem kan verwerken.

Goedkoop is The Net Return Pro Series niet, de Home Series gaat voor achthonderd euro over de toonbank en de Pro Series kost €949,-, maar wie zeker wil weten jarenlang plezier te hebben van een kwaliteitsproduct, kan de aanschaf zeker overwegen.

Meer informatie of kopen kan hier