Streep door Dutch Ladies Open

Wordt uitstel afstel voor 2020?
let

Heel even hoop je op een dag als vandaag op een flauwe grap, maar helaas is het echt waar. Zowel de Nederlandse Golf Federatie als de site van de Ladies European Tour melden dat het in juli te houden Dutch Ladies Open vooralsnog van de baan in.

De NGF verklaart op ngf.nl het volgende over de beslissing:

De coronacrisis treft iedereen in de golfwereld en ook de NGF, die al nadrukkelijk bezig is met kostenbesparingen voor dit jaar. Bovendien houdt de NGF er rekening mee dat begin juli nog te vroeg is om een waardig toernooi met topspeelsters uit de hele wereld te kunnen organiseren. Dat een besluit daarover niet op het laatste moment kan worden genomen, spreekt voor zich.

Of het toernooi daarmee definitief van de baan is, is evenwel nog niet gezegd, valt verderop in het bericht te lezen:

De NGF bekijkt de mogelijkheid om later in het jaar een gecombineerd toernooi van de Ladies European Tour en de Challenge Tour te organiseren. Voor 2021 heeft de NGF de intentie om het Dutch Ladies Open wel als stand-alone event te organiseren, mogelijk alsnog op de Rosendaelsche.

Vooralsnog staat het BNL Challenge Trophy, dat voor eind augustus op de kalender staat, nog wel op het programma, maar een officieel besluit over het al dan niet doorgaan van dat evenement is nog niet genomen.

Laatste nieuws