Ook streep door U.S. Open?

Bronnen voorzien verplaatsing naar laat in de zomer

u.s. open

De laatste keer dat het U.S. Open niet doorging? 1945. Zeldzaam dus. De kans dat 2020 zich bij dit bijzondere jaar voegt is een stuk groter geworden, al is het nog niet officieel, aldus Beth Major, senior director of championship: 'Niets is nog officieel op dit moment, maar vanzelfsprekend houden we situatie scherp in de gaten, zeker gelet op de situatie in New York', verwees de Amerikaan naar de zwaar getroffen staat waar het evenement plaats zou moeten vinden.

Eerder deze week werden de voorbereidende werkzaamheden voor de 120ste editie van het toernooie al stilgelegd, nadat de overheid totale sluiting van alle niet essentiƫle werkzaamheden had gelast waaronder het opbouwen van tribunes en tentendorpen vanzelfsprekend niet vallen.

Hoewel de organisatie in een eerder stadium aangaf de beslissing over het al dan niet doorgaan in principe (uiterlijk) half april te nemen, heeft het er alle schijn van dat de beslissing inmiddels genomen is.

De New York Post meldt vandaag dat bronnen rond de USGA aan hebben gegeven dat het toernooi niet in juni zal worden gespeeld, maar dat gezocht wordt naar een datum later in de zomer waarbij Winged Food alsnog gastheer kan zijn.

Na The Masters en het PGA Championship zou het U.S. Open het derde Major zijn dat als gevolg van de wereldwijde coronacrisis niet gespeeld kan worden. Vooralsnog staat daarmee alleen The Open op Royal St. George's nog vast op de oorspronkelijke datum.

Tour
  • golfsupport