Instructie: Huiswerk 5

Noodgedwongen binnen zitten hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet kan golfen

instructie

In Golfers Magazine 1 stond een instructieartikel met de mannen van Made in Scotland met als thema 'Thuiswerk'. Handig voor als het écht te slecht weer zou zijn om buiten te oefenen. De winter bleef zacht, maar wie had kunnen bedenken dat die tips nu om heel andere redenen een uitkomst zijn? De golfbanen zijn tot en met 6 april gesloten, maar met deze tips kan je alsnog werken aan je spel.

Lees een goed boek - Jonas Saxton

Misschien is het niet waar je direct aan had gedacht, maar de deze periode vormt ook een ideale periode om een goed golfboek te lezen. Niet voor niets hebben we hier op The Dutch een behoorlijk goed gevulde bibliotheek.

Je zit binnen en hebt alle oefeningen van mijn goede collega’s gedaan. Tal van grote namen uit de golfwereld hebben beschreven hoe ze golf hebben beleefd, hoe ze het spel hebben aangepakt en hoe ze zo goed zijn geworden. Veel goede golfers hebben uren, dagen, maanden en jaren gestoken in een poging hun spel nog beter te maken. In plaats van zelf het wiel uit te vinden, is het, denk ik, gemakkelijker en ook leerzaam om iets te lezen over hun ideeën en te proberen hun bevindingen in de praktijk te brengen.

Wat mij betreft is Ben Hogan’s boek Five Lessons: the modern fundamentals of the golf swing een must read voor iedere golfer. Hogan schreef dit boek in 1957 en het heeft de tand des tijds meer dan doorstaan. Het is dan ook nog steeds een van de beste boeken om de simpele (maar niet noodzakelijkerwijs gemakkelijke) basisprincipes van de swingtechniek te leren. Ben Hogan stond bekend om zijn harde werken en zijn voortdurend speurtocht naar de perfecte golfswing. In zijn boek beschrijft hij niet alleen de goede posities in de golfswing naar ook de juiste volgorde/timing die nodig is om een efficiënte en herhaalbare golfswing te krijgen.

Een ander boek dat ik geen enkele golfbibliotheek mag ontbreken?

Golf in the Kingdom van Michael Murphy. Een golfer is op weg naar India, op zoek naar de waarheid. Tijdens een tussenstop in Schotland vindt hij een paar antwoorden. Dit boek kan je een inzicht geven in waarom en hoe je de sport speelt.

Er zijn, natuurlijk, tal van andere boeken die over onze geweldige sport zijn geschreven. Ondanks alles is dit een ideale periode om veel te leren over alle verschillende aspecten die golf je biedt.

Tips
  • Ronald Speijer