Instructie: Huiswerk 4

Noodgedwongen binnen zitten hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet kan golfen

thuiswerk

In Golfers Magazine 1 stond een instructieartikel met de mannen van Made in Scotland met als thema 'Thuiswerk'. Handig voor als het écht te slecht weer zou zijn om buiten te oefenen. De winter bleef zacht, maar wie had kunnen bedenken dat die tips nu om heel andere redenen een uitkomst zijn? De golfbanen zijn tot en met 6 april gesloten, maar met deze tips kan je alsnog werken aan je spel.

Chip als een kampioen - Oggy Robertson

Weet je wat een van de beste manieren is om je gevoel voor afstand en je ‘feel’ de hele winter en het begin van het voorjaar te oefenen? Lekker in huis chippen! Geloof me maar. Zo doe je het.

Leg een paar tijdschriften op verschillende afstanden op de grond. Het doel is om de bladen met de eerste stuit te raken. Als je redelijk zeker van je zaak bent, dan doe je dit met echte ballen. Maar je kunt ook het zekere voor het onzekere nemen en plastic oefenballen gebruiken.

Als je wat meer ruimte hebt – je kunt dit ook tijdens de lunchpauze op kantoor doen – dan kun je verschillende clubs gebruiken. Je legt het stuk papier dichter bij je, neemt een pitchingwedge of een ijzer-9 en je zult zien dat de bal niet zoveel carry maar wel veel meer rol heeft. Dit komt mooi van pas als je niet over bijvoorbeeld een waterhindernis of over een bunker hoeft te spelen.

Gebruik uiteindelijk zoveel mogelijk clubs als je kunt. Denk aan je 50-, 54- en 58-gradenwedges, je PW en je ijzer-9. Door zo te oefenen, heb je straks in de baan veel meer opties.

Tips
  • Ronald Speijer