Instructie: Huiswerk 2

Noodgedwongen binnen zitten hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet kan golfen

instructie

In Golfers Magazine 1 stond een instructieartikel met de mannen van Made in Scotland met als thema 'Thuiswerk'. Handig voor als het écht te slecht weer zou zijn om buiten te oefenen. De winter bleef zacht, maar wie had kunnen bedenken dat die tips nu om heel andere redenen een uitkomst zijn. De golfbanen zijn tot en met 6 april gesloten, maar met deze tips kan je alsnog werken aan je spel.

Draai, draai, draai! (Maar dan wel goed) - Tim Giles


De lichaamsrotatie is de motor van de swing. Een van de belangrijkste zaken van de ideale lichaamsrotatie is het intact houden van de hoek van de ruggengraat gedurende de hele draai. Laat dat nou net ook een van de moeilijkste onderdelen zijn! De beste manier om dit goed en ‘droog’ te trainen is met een spiegel. Plak er een strook tape op die evenwijdig is aan je ruggengraat.


Goed, we gaan aan de slag aan de hand van de volgende vier punten:

1. Neem je stand in en controleer of je houding goed is. Dat geldt ook voor je balans. (foto 1)

2. Maak een (swing)rotatie en kijk in de spiegel of de hoek van je ruggengraat intact blijft. Dat doe je door te kijken of de club dwars op je borst de juiste hoek heeft ten opzichte van de tape op de spiegel. (foto 2)

3. Draai terug naar de positie bij impact en controleer opnieuw of de hoek van je ruggengraat nog steeds goed is.

4. Draai door en zorg voor een goede followthrough-rotatie. Bij deze beweging voel je – als rechtshandige speler – een volle stretch in je linkerzijde. Ook nu behoud je weer de goede hoek van je ruggengraat.


Als je dit stap voor stap goed hebt uitgevoerd en het voelt comfortabel aan, dan is de volgende stap deze vier elementen op een goede manier aan elkaar te koppelen. Natuurlijk wel met één vloeiende beweging en een goed ritme. Dit wordt dan ook het ritme van je swing!

1
2
3
Tips
  • Ronald Speijer