Instructie: Huiswerk 1

Noodgedwongen binnen zitten hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet kan golfen

opening huiswerk

In Golfers Magazine 1 stond een instructieartikel met de mannen van Made in Scotland met als thema 'Thuiswerk'. Handig voor als het écht te slecht weer zou zijn om buiten te oefenen. De winter bleef zacht, maar wie had kunnen bedenken dat die tips nu om heel andere redenen een uitkomst zijn. De golfbanen zijn tot en met 6 april gesloten, maar met deze tips kan je alsnog werken aan je spel.

Op weg naar een perfecte takeaway - Graeme Brown

De takeaway is een heel belangrijke start van de golfswing. Hij beïnvloedt de richting waarin je de club swingt en de stand van het clubblad. Wat ik bij het lesgeven regelmatig zie is dat amateurs de club te veel naar binnen wegnemen en het clubblad te veel openen. Dit leidt tot een weinig hulpvolle correctie in de downswing.

Een uitstekende manier om te checken of jouw takeaway wel correct is? Doe wat ik hieronder beschrijf en verbeter dit belangrijke onderdeel van je swing.

1. Zorg ervoor dat je in de kamer, op zolder of in de garage een vloer hebt – of maakt met wat tape – met een rechte lijn. Leg daar als referentiepunt een bal op.

2. Zet ongeveer een meter achter de bal een zogenaamde alignment stick – elke proshop heeft ze – in dezelfde hoek als je club tegen een stoel of een tafeltje.

3. Neem je stand in en neem de club naar achteren weg tot hij parallel aan de lijn op de grond is. Zorg ervoor dat de leading edge van je club parallel is aan je ruggengraat – en niet naar boven wijst.

Doe deze oefening regelmatig en je hebt de eerste stap richting een geweldige swing gezet.

Tips
  • Ronald Speijer