The Masters uitgesteld

De corona-uitbraak heeft op de golfkalender een nieuwe slachtoffer gemaakt: The Masters. Het eerste Major van het jaar wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Groene Jasje close

Fred Ridley, president van de Augusta National Golf Club, maakte het slechte nieuws bekend, maar voegde hieraan toe dat nog geen sprake is van een afgelasting – iets wat wel geldt voor de toernooien van de komende weken.

Het is dus vooralsnog de bedoeling The Masters – dat al sinds de start in 1934 in april wordt gespeeld – later dit seizoen in te halen. Over een mogelijke datum is nog niets bekend.

'Ik besef dat deze beslissing heel veel mensen teleurstelt, maar dit zijn unieke omstandigheden die vragen om passende maatregelen', aldus Ridley. 'De gezondheid van alle betrokkenen staat voorop.'

Augusta National dacht eerder deze week nog na over het spelen van The Masters met minder publiek, of zelfs helemaal geen publiek, en het annuleren van de par-3 Contest, maar de recente ontwikkelingen hebben deze mogelijk acties om het eerste Major van het jaar in de lucht te houden, achterhaald.

We kunnen alleen maar hopen dat er van uitstel geen afstel komt. 

Laatste nieuws