NGF schrapt activiteiten in verband met dreiging corona

Nog geen beslissing over competitie

corona

In navolging van de Europese Tour, de LPGA, de LET en enkele kleinere circuits, ziet ook de Nederlandse Golf Federatie zich genoodzaakt het programma aan te passen met het oog op de internationale ontwikkelingen die verband houden met het coronavirus.

Nadat in een eerder stadium al besloten werd geen spelers af te vaardigen naar het Italiaans Amateur dat voor deze week op de rol stond, zijn nu ook enkele binnenlandse activiteiten geannuleerd.

Selectietrainingen, seminars, workshops en ook het voorproefje op de landelijke competitie (de Thermometer en de Barometer) gaan niet door op de geplande datum en worden in een aantal gevallen ook niet ingehaald.

De grote vraag voor velen zal echter vooral zijn of de competitie zelf wel doorgang zal vinden.

Vooralsnog (11 maart) is daarover nog geen beslissing genomen, zo is te lezen op de site van de NGF.

Een beslissing over de NGF Competitie is nog niet gemaakt. De reden hiervoor is dat er bij de competitie andere afwegingen zijn dan bij NGF-cursussen en andere bijeenkomsten. Ten eerste is de NGF Competitie een reeks wedstrijden die zich over een lange periode uitstrekt, van 21 maart (de eerste speeldag voor de hoofdklasse) tot 24 mei. Ten tweede heeft het afgelasten van de jaarlijkse clubcompetitie een grote impact op verenigingen, banen en golfers.

Het is voor de Competitie Commissie nog te vroeg om een beslissing te nemen en daarmee is de NGF Competitie vooralsnog niet afgelast. Maar indien de situatie dit vereist, is het mogelijk dat de NGF Competitie vlak voor aanvang geannuleerd wordt, of na de eerste speelweek, of na de tweede speelweek, etc. 

Het volledige bericht over het standpunt van de NGF inzake de competitie is hier te lezen. Alle al vastgestelde afgelastingen vind je hier.

Tour
  • istock