Finca Cortesin beste golfresort Europa

Landgoed Lauswolt beste Nederlandse resort

finca

Met een gemiddelde score van een 9,4 herovert Finca Cortesin de eerste plaats in de Leadingcourses.com rankings van Beste Golf Resorts in Europa.

Het is de derde keer in vijf jaar dat Fina Cortesin de eerste plaats in de ranglijst van Beste Golfresorts in Europa bezet. Finca Cortesin is één van de maar liefst achtentwintig Spaanse Golf Resorts in de top-100.

Leadingcourses.com stelt aan de hand van de oordelen van golfers allerlei ranglijsten samen. De Golfers Choice rankings die zij elk jaar publiceert zijn inmiddels zeer bekend. In de aanloop daar naartoe lanceren zij sinds 2016 ook de ranglijst van de 100 Beste Golfresorts in Europa.

Op Leadingcourses.com krijgen alle banen een cijfer dat gebaseerd is op de mening van golfers. Aan de hand daarvan stelt Leadingcourses.com dus onder meer de Golfers’ Choice ranglijsten samen. De ranglijst van beste golfresorts is voor 50 procent gebaseerd op het oordeel van golfers op www.leadingcourses.com over een golfclub; de andere 50 procent is gebaseerd op het oordeel van bezoekers op Booking.com over hotels.

Finca Cortesin herovert eerste plaats

Finca Cortesín Hotel Golf & Spa in Zuid-Spanje staat bovenaan de lijst met een gemiddelde score van 9,4. en Trump Turnberry Resort in Schotland is dit jaar gezakt naar de tweede plaats. Vooral de golfclub krijgt dit jaar een iets lagere waardering dan vorig jaar, waardoor ze gemiddeld uitkomen op een 9,2. Monte Rei G&CC (9,25) in de Portugese Algarve is met een gemiddeld cijfer van 9,1 terug in de top-3.

Finca Cortesin heeft 67 royale suites en beschikt over 23,000m2 aan strak onderhouden tuinen, een spa met Thaise behandelingen, 4 zwembaden, tennis- en padelbanen, een beachclub, een voortreffelijk restaurant en een golfbaan die al jaren tot de allerbeste van Spanje behoort. Finca Cortesin biedt golfers een geweldige ervaring waarbij hun gasten iedere dag van de beste service kunnen genieten.

De top 10

1. (2) Finca Cortesin Hotel Golf & Spa (Spain)9.4

2. (1) Trump Turnberry, A Luxury Collection Resort (Scotland): 9.2

3. (4) Monte Rei Golf & Country Club (Portugal): 9.1

4. (9) The Montgomerie Maxx Royal (Turkey): 9.05

5. (6) The Gleneagles Hotel (Scotland): 9.05

6. (5) Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (France): 9

7. (-) Golf De L'Isle Adam (France): 9

8. (12) PGA Catalunya Resort (Spain): 8.95

9. (14) Golf Club Budersand Sylt (Engeland): 8.95

10. (-) Royal Bled (Slovakije): 8.95

(tussen haakjes de positie die het resort in de ranglijst van 2019 bezette)

Bekijk hier het hele artikel en bekijk de volledige lijst golf resorts: Beste Golfresorts in Europa.

Landgoed Lauswolt

De hoogste Nederlandse klassering is overigens weggelegd voor Landgoed Lauswolt dat op een knappe 49ste plaats staat.

Directeur van Landgoed Lauswolt Marc van Gulick: “Leadingcourses is hét platform voor golfers waar ze hun mening achterlaten; dat wij uitgeroepen worden tot beste golfresort van Nederland is fantastisch! Dat kan niet zonder een bijzonder gemotiveerd team dat dagelijks een unieke Lauswolt-beleving creëert voor onze gasten!” De golfclub voegt hieraan toe: “De reviews van de golfers laten steeds vaker zien dat ze deze Friese parel weten te waarderen. Dit komt ook door de uitdagende spelbeleving waar bos en heide afgewisseld worden met water van het beekdal."

Bij 50 van de golfclubs in de ranglijst zijn direct starttijden te boeken via Leadingcourses.com.

Over Leadingcourses

Sinds 2007 biedt Leadingcourses.com een overzicht voor golfers met betrouwbare en up-to-date informatie over greenfees en golfbanen over de hele wereld. Momenteel zijn er 25.000 golfbanen in 152 landen op de website beschikbaar en is bij een dagelijks groeiend aantal banen rechtstreeks een starttijd te boeken. Iedere maand bezoeken meer dan 400,000 golfers de website om informatie te vinden, hun starttijden te boeken en hun ervaringen te delen.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses