Campillo winnaar na prachtige play-off

De 33-jarige Spanjaard had in het Qatar Masters vijf extra holes nodig om David Drysdale van zich af te schudden.

Campillo Qatar

Met nog drie holes te spelen had Campillo drie slagen voorsprong en leek zijn tweede overwinning op de Europese Tour in de tas, maar met een bogey op zestien en zelfs een double bogey op zeventien hielp hij David Drysdale weer in het zadel. Beiden kwamen tot een totaal van -13, zodat een play-off uitkomst moest bieden.

Het werd een feestje voor de neutrale toeschouwer, want de 33-jarige Spanjaard en 44 jarige Schot haalden op de lastige slothole het beste in elkaar boven. Met z'n tweeën maakten ze maar liefst vijf birdies op hole achttien, slechts één minder dan de rest van het veld er samen de hele dag wist te maken.

Tekenend voor de collegialiteit was de fist-bumb tussen de beide kemphanen, toen ze de eerste twee play-off holes in birdie wisten te halven

De derde en vierde poging om tot een winnaar te komen, resulteerde in simpele parren, en voor hun vijfde poging werden de mannen in een buggy gezet, want het licht ging hard achteruit.

Weer maakte Campillo een lange putt voor birdie (zijn derde van de zes keer dat hij de slothole vandaag speelde), en nu moest Drysdale het antwoord schuldig blijven – de Schotse routinier wacht na 498 toernooien op de Europese Tour nog steeds op zijn eerste overwinning.

Joost Luiten sloot af met een solide 69 (-2), maar door de 75 (+4) van gisteren bleef hij toch net buiten de top twintig hangen: hij werd T21ste (-7), naast onder andere Thomas Pieters (par).

Wel ging hij de andere Nederlander in het weekend weer voorbij. Lars van Meijel leverde met een afsluitende 71 (par) een kleine tien plaatsen in en eindigde het toernooi op een 28ste plaats (-6).

Leaderboard

Tour
  • Getty Images