Van Meijel passeert Luiten in Qatar

Nederlandse nummer 1 tuimelt uit top
lars van meijel

De derde speeldag van het Qatar Masters was niet de dag van Joost Luiten. De Nederlandse nummer 1 stond er na 36 holes uitstekend voor met alle kans om zondag mee te doen om de overwinning, na een teleurstellende 75 resteert op zondag slechts de jacht op 'eerherstel'.

Luiten begon nog wel goed op moving day. Een vroege birdie op hole drie leek het startschot voor een mooie zaterdag, maar niets bleek minder waar. Het bleek de énige birdie op een dag waar hij tot overmaat van ramp wel vijf bogeys op de kaart moest schrijven. Net als vorige week (R4) tekende hij daardoor voor een 75, een score die je niet kan gebruiken als je mee wil doen om de prijzen.

Na 54 holes staat Luiten gedeeld 28ste met een score van -5 achter zijn naam. Dat is negen slagen meer dan koploper Jorge Campillo, en ook nog eentje meer dan landgenoot Lars van Meijel, die daarmee de beste Nederlander is voor het ingaan van de laatste ronde.

Van Meijel leverde met een ronde level par een paar plaatsen in, en dat terwijl hij vlak voor het einde nog op de deur van de top-10 klopte. De Brabander eindigde echter met twee opeenvolgende bogeys op zeventien en achttien maar zal desondanks tevreden zijn met de klassering die hij met nog één ronde te spelen inneemt; een verbetering van zijn beste finish op de Europese Tour (T24, Zuid-Afrika) lijkt alleszins reëel.

Leaderboard

Laatste nieuws