Van der Valk wint op Philippine Golf Tour

Nederlander wint wire-to-wire
@media (max-width: 679px){#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cbff1befffe img{#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cbff1befffe img{#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cbff1befffe img{#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cbff1befffe img{#fig-60cbff1befffe img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}guido van der valk

Succes voor de al jaren in Azië wonende Nederlander Guido van der Valk. Na vanaf dag 1 aan de leiding te zijn gegaan legde hij beslag op de titel in het TCC Invitational.

De omstandigheden waren lastig op de toch al moeilijke baan. Er stond veel wind en de scores waren dan ook hoog.

Van der Valk opende met een 71 (-1) en legde daarmee eigenlijk al de basis voor zijn tweede zege op het lokale circuit.

'Ik ben heel blij dat ik mijn vorm weer gevonden heb nadat het een tijd helemaal weg is geweest', glunderde de Nederlander na afloop bij de ceremonie. 'Dit is een lastige baan, waar je je geen fouten kan veroorloven. Je gaat hoe dan ook bogeys maken, dus je moet niet ook nog eens onnodige fouten maken. Alles wat je op deze baan kan doen is zo goed mogelijk spelen en dan hopen dat daar een goede score uit komt, je ronde plannen zit er hier echt niet in'.

Ook zonder plan was het spel van de inmiddels veertigjarige Nederlander goed genoeg om de zege op te eisen. Met nog maar een paar holes te spelen voegde Clyde Mondilla zich met +7 eveneens aan kop van het veld, maar een bogey van de Filippijn op achttien was genoeg om Van der Valk zegevierend naar huis te kunnen laten gaan.

'We hebben een seizoen met iets meer dan twintig wedstrijden, genoeg om een mooi schema van te kunnen maken', schetste Van der Valk even later zijn plannen voor het jaar. 'Daarnaast wil ik later dit jaar meedoen aan de Qualifying School van de Japan Tour. Dat wil ik al langer, maar het kwam eigenlijk nooit uit. Voor dit jaar is dat wel echt een doel.'

Einduitslag

Pro Golf Tour

In het Open Royal Golf Anfa Mohammedia wist Max Albertus beslag te leggen op de derde plaats. De Brabander kwam met -3 maar één slag tekort om zich samen met Nick Bachem en Christopher MacLean op te mogen maken voor de verlenging die uiteindelijk door de amateur Bachem werd gewonnen.

Van de andere vijf landgenoten die afreisden naar Marokko haalde alleen Ruben van Uden de cut. Een goede finish viel echter in het water na een dubbel en een triple bogey op de back-nine waardoor er met +7 niet meer in zat dan de gedeeld veertigste plaats.

Einduitslag

Laatste nieuws