Luiten ook in Qatar kansrijk naar tweede helft toernooi

Zeventiende cut op rij voor Nederlandse nummer 1

joost luiten

Dat Luiten week in week uit het weekend haalt zegt veel over het niveau van de Nederlander, maar tegelijkertijd zal hij de eerste zijn om te zeggen dat het hem daar natuurlijk helemaal niet om gaat. Als Luiten naar een toernooi afreist, doet hij dat niet om 'mee te spelen' maar om mee te doen om de overwinning. En laat dat precies zijn met welk uitgangspunt hij voor de tweede opeenvolgende week naar het weekend gaat.

Net als in Oman staat Luiten halverwege de wedstrijd hoog op het leaderboard. Sterker, vorige week stond hij na 36 holes gedeeld vijfde met drie slagen achterstand op de leider, deze week hoeft Luiten minder mensen voor zich te dulden en is het gat ook kleiner.

Na een foutloze tweede ronde, met birdies op de par-3 vierde, twaalfde en vijftiende, staat hij met -9 op de gedeeld derde plaats, slechts één slag achter de koplopers Campillo en Sullivan, waarmee Luiten opnieuw uitstekende vooruitzichten heeft op een topnotering.

Dat geldt ook voor Lars van Meijel. De Brabander opende nog met een vroege bogey, maar leverde na die ingeleverde slag op hole 11, nergens meer een slag in, maar wist wel flink wat birdies te maken. Dankzij gewonnen slagen op zestien, een, vier, zes en zeven klom hij flink op het leaderboard. Met nog 36 holes te spelen staat de eerstejaars met -6 gedeeld veertiende, slechts één slag buiten de top-10.

Voor Johannes Veerman en Darius van Driel viel het doek na twee dagen. Veerman leek lang op weg naar het weekend, maar had na de bogey op hole zeventien geen tijd meer die verloren slagen nog goed te maken waardoor hij de cut op één slag miste. Darius van Driel tekende voor de tweede dag op rij voor een 73 en miste de cut daardoor (T105) ruim.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images