Opnieuw sterke start Luiten

Nederlander ook in Qatar hoog op leaderboard

luiten

Nog maar een paar dagen geleden lukte het Joost Luiten niet om ook maar één birdie te maken in de slotronde van het Oman Open. Een nieuwe week biedt echter nieuwe kansen, en zie daar, Luiten wist de hole ineens weer wel te vinden. Met een uitstekende 65 tot gevolg.

Het is voor het eerst dat het Qatar Masters op Education City GC wordt gespeeld, en na een blik op de scorekaart van de Nederlander is direct duidelijk dat hij het helemaal eens is met die verhuizing.

'De baan ligt me zeker', reageerde hij na afloop. 'Het waaide heel hard de afgelopen dagen dus ik heb weinig geoefend maar wel de tijd genomen de baan goed te leren kennen. Als je goed van de tee komt heb je goede kansen om agressief en aanvallend te spelen. Dat ging vandaag goed en als je dan ook een paar putts maakt...'.

Luiten, die zijn ronde op hole tien begon, maakte birdies op drie van zijn vier eerste holes (tien, elf, dertien) en voegde er voor de turn nog eentje aan toe (18) om in -4 door te komen. Ook na de turn hield Luiten het gas erop: birdie op een, vier en zeven om naar -7 en de koppositie te gaan.

Die klassering kon hij niet vasthouden door een bogey op hole 8 (gemiste green en de parputt van twee meter miste) en ook op de afsluitende par-3 negende ging het bijna mis. Luiten miste de green linksvoor, putte vanaf de fringe ruim voorbij de hole, maar maakte de putt voor par netjes af.

'Ik ben zeker tevreden met dit resultaat en met mijn spel. Ik speelde goed, voel me happy en ook die bogey kan gebeuren', aldus de Nederlandse nummer 1 die ook aan het eind van de dag hoog op het leaderboard stond en valleen de Deen Nicolai Hojgaard voor zich moest dulden die met -7 (zes birdies op rij) precies één slag minder nodig had.

Lars van Meijel leek lang op weg naar een plek in de buurt van de top-10, maar twee dubbele bogeys op elf en zestien, zorgden ervoor dat hij uiteindelijk met -1 genoegen moest nemen (T39). Johannes Veerman maakte op zijn zeventiende en achttiende hole een slag in waardoor hij met level par van de baan stapte (T64) terwijl Darius van Driel na een ronde in +2 vooralsnog als enige aan de verkeerde kant van de cutline staat (T105)

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport