Duur slotakkoord Luiten

Door twee bogeys in zijn laatste 4 holes miste Luiten in Oman net de aansluiting met de koplopers.

Joost Luiten Oman 2

Joost Luiten begon de tweede dag van het Oman Open met een bogey, maar maakte vervolgens vijf birdies in zes holes tijd, waarmee hij naar de bovenste regionen van het leaderboard stormde.

Een verloren slag op hole negen poetste hij nog weg met met birdies op twaalf en veertien, maar door nieuwe bogeys op vijftien en zeventien zag hij de koplopers op de valreep toch nog uit het zicht verdwijnen. 

De bittere nasmaak zal echter snel verdwenen zijn. Met twee keer een 69 en een totaal van -6 gaat de winnaar van 2018 op een kansrijke vijfde positie het weekend in, op slechts drie slagen van de koplopers Stephen Gallacher en Rasmus Hojgaard (-9).

Ook Darius van Driel staat er na een 71 en een 69 prima bij. Op -4 staat hij vooralsnog net buiten de top-10. De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman vinden we terug op de 29ste plaats (-2)

Voor Lars van Meijel is het nog even spannend. Hij begon op de tweede negen en rondde die keurig in twee onder par af, maar na de turn leverde hij die twee slagen weer in. Met zijn tweede 72 (par) op rij, staat hij op het randje van het weekend.

Wil Besseling maakte naar eigen zeggen 'te veel stomme fouten' en dat resulteerde vandaag in twee bogeys en maar liefst drie double bogeys. De vier birdies op zijn kaart konden niet voorkomen dat hij met 72-76 ruimschoots de cut mistte. 

Onze zuiderbuur Nicolas Colsaerts, die eind vorig jaar nog het Amundi Open de France wist te winnen, liet zien dat het vertrouwen er nog steeds is. Na zijn 69 (-3) van gisteren, dook hij vandaag maar liefst vijf slagen onder par, zodat hij steeg naar de derde plaats (-8). Thomas Pieters miste net de cut.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images