Garmin S62: high-end en sportief

De Approach S62 heeft een groter touchscreen, een virtuele caddie en 41.000 golfbanen aan boord. Er zijn ook programma's voor hardlopen, fietsen en zwemmen.

Garmin S62 gps-horloge

De S62 is het paradepaardje van Garmin en dat zie je terug in zowel de functies als het uiterlijk. 

Om met het laatste te beginnen: De keramische rand rond het forse aanraakscherm geeft de smartwatch een luxe uitstraling en je kunt kiezen voor een zwarte of witte kast. Hij is verder te personaliseren dankzij een ruime keuze in horlogebandjes (siliconen, nylon, leer, metaal en titanium) en je kunt talloze watch faces downloaden.

Met een doorsnede van 3,3 centimeter is het touchscreen net iets groter dan bij zijn voorganger, de S60 (3.05 cm), en het scherm is probleemloos afleesbaar in de felle zon.

Onder het fraaie uiterlijk gaat een enorm aantal functies schuil. 

Vanzelfsprekend krijg je op 41.000 voorgeladen golfbanen het aantal meters naar de voorkant, het midden en de achterkant van de green en afstanden voor lay-ups. Ook alle hindernissen komen duidelijk in beeld. Op de green kun je de vlag handmatig verplaatsen om een zo accuraat mogelijk afstand te krijgen.

Maar de Approach S62 biedt meer hulp. Hij kan rekening houden met hoogteverschillen, toont de windsnelheid en -richting, en geeft bij blinde slagen zelfs de richting en de afstand aan. Je hebt dus zonder overdrijven een virtuele caddie om je pols zitten. Ook kun je eenvoudig je scores bijhouden. 

De afstanden van je slagen worden automatisch bijgehouden en door deze functie te koppelen aan de Approach CT10 trackingsensoren zijn er via de Garmin Golf app ook statistieken over geraakte fairways, greens en strokes gained beschikbaar. Zo kun je je spel analyseren en meedoen aan online klassementen.

De 61 gram wegende S62 is meer dan alleen een golfhorloge.

Hij is ook te gebruiken voor andere sporten. Er zijn activiteitenprofielen geïntegreerd voor ondere andere hardlopen, fietsen en zwemmen (waterbestendig tot 5 ATM). De verbeterde hartslagfunctie meet de intensiteit van je oefeningen en zelfs de zuurstofconcentratie in je bloed is beschikbaar.

Ook worden statistieken over het aantal stappen, verbranden calorieën, stress en de intensiteit van je slaap bijgehouden.

Bang om iets te missen? Je kunt de S602 koppelen aan je smartphone. Op deze manier krijgen je meldingen van oproepen, tekstberichten, e-mails en berichten via social media. Ook stelt dit je in staat om op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen.

In normale stand gaat de batterij twee weken mee, in de gps-modus is hij goed voor zo'n twintig uur.

Prijs € 550

www.garmin.com