Joost Luiten start net buiten top-10

Geen enkele landgenoot boven par na eerste dag Oman Open
joost luiten

Voor de start van het Oman Open liet Joost Luiten bij herhaling weten de baan in de golfstaat heel hoog te achten. De kans dat hij na de eerste omloop nog altijd enthousiast is over Al Mouj is groot. De Nederlandse nummer 1 opende met een keurige 69 (-3) en staat daarmee maar net buiten de top-10.

Als de ijzers ook maar een fractie scherper waren geweest had die score gemakkelijk een paar slagen lager kunnen zijn. Uiteindelijk maakte Luiten vier birdies (drie op zijn front nine, één op de back nine) en alleen op de hole achttien leverde hij een slag in op de pal aan de Indische Oceaan liggende baan.

Luiten is niet de enige landgenoot die deze week aan de start staat en ook niet de enige die onder par opende. Darius van Driel maakte drie birdies en twee bogeys op weg naar een ronde in één onder par en staat daarmee gedeeld 38ste.

De overige drie Nederlanders kwamen niet onder par, maar leverden ook niets in. Wil Besseling, Johannes Veerman en Lars van Meijel eindigden de dag zoals ze deze begonnen, met level par. Vooral voor Van Meijel was dat jammer. De Brabander stond na veertien holes op drie onder par maar leverde in het zicht van de haven drie slagen in door een bogey en een dubbele bogey te maken op vijftien en zestien.

Het verhaal van de dag werd geleverd door de Italianen. Gagli en Molinari mochten eerst niet en later wel starten, maar konden hun ronde door de invallende duisternis niet afmaken, terwijl landgenoot Migliozzi met -6 het veld aanvoert.

Leaderboard

Laatste nieuws