Vrees voor Corona bereikt Europese Tour

Gagli en Molinari mogen eerst niet, dan weer wel starten in Oman

gagli

Voor landgenoot Migliozzi was er geen beletsel, maar voor de Italianen Lorenzo Gagli en Edoardo Molinari leek het Oman Open er uit angst voor het Corona Virus al op te zitten voor de wedstrijd ook maar begonnen was.

Nadat het virus eerder deze week was opgedoken in de golfstaat, was het binnenkomen van het land voor de spelers van de Europese Tour al een hele opgave met urenlange wachttijden en stapels papierwerk tot gevolg. Die hindernis hadden Gagli en Molinari met succes overwonnen en niets leek hun start in de weg te staan, totdat ze woensdag van de tourartsen te horen kregen dat ze niet mochten starten en tot volgende week woensdag (!) in hun kamer moesten blijven in afwachten van de uitstlag van de testen op aanwezigheid van het virus.

'Ik ben al vanaf zondag in het land en sindsdien heb ik in de fitness gestaan met ik weet niet hoeveel andere spelers, gegeten met tal van andere spelers, we zaten samen in de bus. Als er echt een risico op besmetting was hadden ze tientallen spelers uit de wedstrijd moeten halen en het toernooi misschien wel af moeten gelasten, maar alleen wij zijn eruit gepikt', kon Gagli maar nauwelijks geloven wat hem was aangedaan.

Dat deze situatie nog een staartje krijgt is aannemelijk. Omdat Gagli in Molinari tot volgende week woensdag in isolatie op hun kamer door moeten brengen, missen ze ook het Qatar Masters. 'Dit levert ons serieuze economische schade op,', aldus Gagli, 'dit besluit is niet uit te leggen.'

Niet veel later zag de hele wereld er echter weer heel anders uit. Nadat eerst Martijn van Oosterhout, de caddie van Lars van Meijel, al had laten weten dat de twee Italianen alsnog van start zouden gaan ('ze staan nu naast ons op de drivingrange') kwam ook de Europese Tour op zijn besluit terug.

'Donderdagochtend kregen we bericht van het ministerie van gezondheid dat Gagli negatief getest had op Corona en dat ze niet langer in afzondering hoefden te blijven. Door deze heel bijzondere omstandigheid worden beide spelers nu alsnog aan het veld toegevoegd waardoor er 146 spelers aan de start zullen staan.'

Het is de tweede keer dat het virus zijn invloed doet gelden op het circuit nadat eerder de toernooien in China en Maleisiƫ voorlopig van de kalender werden gehaald. De LPGA schrapte de hele Asian Swing.

Tour
  • Golfsupport