adidas Golf CodeChaos schoenen

Met een spikeloze buitenzool, verende middenzool en textielen bovenwerk is de lichtgewicht CodeChaos zeer comfortabel.
adidas CodeChaos

Met de CodeChaos wil adidas naar eigen zeggen 'de grenzen van de traditionele golfschoen verleggen', zowel in prestaties als uiterlijk.

De spikeloze buitenzool is van zacht maar duurzaam rubber, dat is voorzien van een TPU insert.

Twistgrip noemt adidas dit tractiesysteem, dat is ontwikkeld naar aanleiding van de gewichtsverplaatsing die tijdens de golfswing plaatsvindt. 

Op deze manier kon precies worden bepaald waar de meeste grip nodig was en welke vorm van de noppen het effectiefst was – ongeacht de condities. 

Tussen het bovenwerk en de buitenzool is een laag van het door adidas ontwikkelde Boost-materiaal gebruikt. Dit dempt het grondcontact en geeft door zijn verende eigenschappen energie terug, waardoor je minder snel moe wordt. 

Een X-vormige stabiliteitsstrook zorgt voor de noodzakelijk steun tijdens de swing, zonder dat de schoen zwaarder is geworden.

De CodeChaos is verkrijgbaar met vetersluiting en als BOA-versie, waarbij het bovenwerk hoger sluit. Dit versterkt het 'sok-achtige' design en houdt regen en wind buiten boord. Ook is er een – nog lichter – Sport-model beschikbaar.

Prijs: € 170, € 200 (BOA), € 150 (Sport)

www.adidas.com

Laatste nieuws