Hovland's eerste

Noor weerstaat druk in wint Puerto Rico Open

victor hovland

Even leek het of de Noor nog wat langer zou moeten wachten op zijn eerste overwinning, maar de tweedejaars professional herstelde zich sterk van de triple bogey zes die hij op de par-3 elfde moest noteren in de slotronde van het Puerto Rico Open.

In het, door het tegelijkertijd in Mexico gespeelde WGC, minder sterk bezette toernooi, sloeg de 22-jarige man uit Oslo voor het eerst toe door na die elfde hole de rug te rechten en met een eagle op hole vijftien en een birdie op hole achttien alsnog afstand te nemen van de rest van het veld. Met een totaal van twintig onder par bleef hij Josh Teater één slag voor terwijl Kyle Stanley, Sam Ryder en Emiliano Grillo met -15 de derde plek deelden.

'Het enige waar ik vandaag mee bezig was, was zo goed mogelijk spelen en kijken of ik de buit binnen kon halen', aldus Hovland die met één slag voorsprong aan de slotronde was begonnen na een uitstekende 64 op zaterdag. 'Het is geweldig om hier nu te staan. Voor mij speelde alleen Henry Bjornstad op dit niveau en om nu de eerste Noor te zijn die op dit niveau wint is meer dan waar ik om had durven vragen.'

Einduitslag

Tour
  • Getty Images