Anne van Dam in top-10

Mooie move down-under

anne van dam

Halverwege het Geoff King Motors Australian Open staat de Nederlandse nummer 1 op de gedeeld zevende plaats, na rondes in 70 en 68 slagen.

Van Dam, op de LET in actie omdat ze na de wedstrijd van de LPGA vorige week nog in Australie was, begin ijzersterk op het Bonville Golf Resort. Door in de eerste ronde op haar eerste negen slagen te winnen op alle par-5's (twee birdies en een eagle) schoot ze omhoog op het leaderboard. Na de turn stokte het echter en wist ze geen enkele slag meer te winnen, terwijl ze er wel twee inleverde voor een rondje in zeventig slagen.

In de tweede omloop won Van Dam eveneens vier slagen (birdies op drie van de vijf par-5 holes en de par-3 vijfde) én wist ze bogeys van de kaart te houden waardoor ze het clubhuis bereikte met een foutloze 68 (-4).

Met een totaal van zes onder par staat Van Dam daarmee voorlopig gedeeld zevende met fraaie uitzichten op meer, al is de achterstand op de kop van het veld fors. Lauren Stephenson raffelde de eerste negen af in dertig slagen wat in grote mate bijdroeg aan haar totaalscore van -14.

Leaderboard

Tour
  • LET / Tristan Jones