Monte Rei nieuwe topgolfpartner voor Oranje

De Portugese golf- en countryclub wordt partner van de NGF en zal als uitvalbasis dienen voor de wintertrainingen van Oranje.

Monte Rei vormt samen met Stern, Nationale Loterij, Deloitte, Ricoh en Footjoy een van sponsors van de NGF. ING Private Banking blijft hoofdsponsor van de Nederlandse golfsport.

Monte Rei als partner vormt een goede aanvulling binnen de nieuwe topsportstrategie van de NGF. Bondscoach Maarten Lafeber wil intensief gaan trainen met Oranje en de NGF-coaches. Vele trainingen worden ingepland in Nederland, echter in de winter volgen ook diverse trainingsstages in Zuid-Europa, waaronder bij de Portugese Monte Rei Golf & Country Club.

In de wintermaanden zullen de selecties vaker in de warme zon kunnen trainen. | © Ronald Speijer

Mede door dit partnerschap wordt het mogelijk gemaakt om Oranjetrainingen te houden onder betere weersomstandigheden. Hoewel het voor Nederland een nieuw concept is, is dit in de omringende landen al jaren gangbaar. Al deze trainingen staan los van de geplande toernooien.

De golfbaan van Monte Rei is GEO-gecertificeerd, een belangrijke internationale normering voor duurzaamheid binnen de golfsport. De Portugese golf- en countryclub ligt in de Oost-Algarve en bezit een signature golfbaan ontworpen door Jack Nicklaus, een van de beste golfers aller tijden.

Deze par-72 Championship golfbaan is voorzien van een reeks van acht par-4's, vijf par-3’s en vijf par-5’s in een onderscheidende lay-out. Monte Rei is het gehele jaar toegankelijk met onder andere volledig verzorgde villa's en een smaakvolle keuken van chefkok Albano Lourenço.