Chun herschrijft geschiedenisboeken

Met een score van 21 onder par bij het Evian Chamhionship won In Gee Chun het laatste Major van het jaar met een recordscore.

21 onder par.

Nog nooit, noch bij de mannen, noch bij de vrouwen, werd een Major gewonnen met zo'n grote marge ten opzichte van par. Tot deze week, tot In Gee Chun de baan bij Evian-les-Bains deklasseerde, en dat en passant deed met de rest van het veld.

Na drie dagen stond de Koreaanse al op -19 en wees alles er al op dat ze de records bij de mannen (-20) en de vrouwen (-19) wel eens uit de boeken zou kunnen gaan spelen in de wedstrijd waar ze vorig jaar nog de cut miste.

'Ik droom toch niet?', was haar Chun's eerste reactie nadat ze voor de tweede keer in haar leven de beker van een Major omhoog mocht houden. Sterker, het was pas de tweede keer ooit dat ze een toernooi won waardoor ze nu samen met Se Ri Pak de enige speelster is die haar eerste twee overwinningen behaalde in een Major.

Na het U.S. Open van 2015 ging het in het Evian Championship - pas sinds een paar jaar een Major - tamelijk eenvoudig. Met -21 had ze aan de meet maar liefst vier slagen voorsprong op de nummers twee So Yon Ryu en Sung Hyun Park (-17) en 23 slagen minder dan 's werelds nummer 1 Lydia Ko die met +2 slechts 43ste werd.

In Frankrijk deden geen Nederlandse dames mee.

Einduitslag