Oproep Golfpersprijs

De inschrijving voor de golfpersprijs 2016 is geopend

De initiatiefnemers van de Golfpersprijs nodigen journalisten, fotografen en programmamakers nadrukkelijk uit hun beste werk in te zenden en daarmee mee te dingen naar deze publieke waardering en erkenning voor de vertegenwoordigers van de professionele golfmedia.

De jaarlijkse Golfpersprijs is een gezamenlijk initiatief van de NGF, de NVG, de PGA Holland en de NVGJ. In de jury zitten vertegenwoordigers uit alle betrokken organisaties, aangevuld met André Bolhuis, voorzitter van het NOC*NSF, met als onafhankelijk voorzitter de journalist en programmamaker Karel van de Graaf.

In het verleden kon men inzenden voor de categorie ‘tekst’ of de categorie ‘beeld’. Met de opkomst van digitale media hebben de initiatiefnemers gemeend die categorieën los te moeten laten. De jury bepaalt nu aan de hand van alle inzendingen welke twee of drie er genomineerd zullen worden. Deze nominaties worden bekend gemaakt op de slotavond van de NVGJ op 12 december 2016. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het NGF Golfgala later in december 2016.

De voorwaarden om mee te kunnen doen zijn terug te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten: www.nvgj.nl.

In 2015 won videomaker Niels Hooft met een fraaie video van het KLM Open. In de twee jaar daarvoor was Golfers Magazine de winnaar: in 2014 won Martijn Paehlig met zijn serie 'Winterviews', in 2013 won de redactie van Golfers Magazine met het digitale tijdschrift Golfers Magazine Tour dat werd gemaakt tijdens het door Joost Luiten gewonnen KLM Open van datzelfde jaar. 

(Persbericht)