FootJoy Performance Fitting System

Met het FJ Performance Fitting System zie je precies wat voor soort schoen het best bij jouw swing past: stijf, flexibel of ertussenin.

 Met het FJ Performance Fitting System zie je precies wat voor soort schoen het best bij jouw swing past: stijf, flexibel of ertussenin.

Voor een goede golfswing is niet alleen solide contact met de grond essentieel, FootJoy ontdekte bij het bestuderen van duizenden golfswings dat de ene golfer meer power genereert met een stijve schoen (zoals de Icon of DryJoys), terwijl de ander juist de beste resultaten krijgt met een flexibel model (zoals de Freestyle of DNA).

'We maken al meer dan honderd jaar golfschoenen en hebben in die tijd veel geleerd over golfers en hun schoenen', zegt Doug Robinson, vice president golfschoenen bij FootJoy. 'Maar dit project geeft ons de mogelijkheid om op een compleet nieuwe manier te kijken naar de relatie tussen golfschoenen en prestaties.'

Het FJ Performance Fitting System is een soort afslagmat, waarin technologie is verwerkt van BodiTrak Sports, een bedrijf dat zich focust op de interactie tussen de atleet en de grond. Je hoeft maar een aantal swings te maken, waarna de gemeten drukpunten worden geanalyseerd via een speciaal algoritme en je precies ziet met welk type schoen je de meeste power genereert. Een essentieel stuk informatie voor het fittingproces.

De keus voor de juiste schoen (stijver, flexibeler of ertussenin) zorgt volgens FootJoy voor meer clubhoofdsnelheid, tot 3 mph, en logischerwijs dus ook voor meer lengte. Dat geldt niet alleen voor tourprofessionals of goede golfers, maar voor spelers van elk niveau.

Robinson: 'We hebben schoenen bij FootJoy altijd als equiment gezien. Er zijn heel veel verschillende golfswings en we maken heel veel verschillende golfschoenen; met het Performance Fitting System kunnen we die nu optimaal op elkaar afstemmen.'