Steuntje in de rug voor Belgisch toptalent

Detry is na Thomas Pieters de tweede VVG-speler ooit die vanuit het TopGolfVlaanderen programma ook BeGold steun verkrijgt.

Detry is na Thomas Pieters de tweede VVG-speler ooit die vanuit het TopGolfVlaanderen programma ook BeGold steun verkrijgt. VVG staat voor Vlaamse Vereniging voor Golf.

Be Gold is het Olympisch programma voor jong talent met voor de Spelen van 2020 in Tokio een plaats bij de beste acht als doel.            

Na Thomas Pieters – drievoudig winnaar op de Europese Tour en Ryder Cup-held – is Thomas Detry zoals gezegd de tweede die zowel financiële als structurele ondersteuning krijgt om zo zijn kans om bij de pro’s te slagen te vergroten.

Be Gold is een programma van het Belgisch Olympisch Comite, ADEPS (Wallonie), SportVlaanderen en – via de steun van de Nationale Loterij – tevens de Belgische overheid.

De VVG heeft via een uitgebreid dossier kunnen aantonen dat Thomas het potentieel heeft om deze doelstellingen stapsgewijs te halen. De goedkeuring is er nu officieel en gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 juli 2016.

Secretaris-Generaal Marc Verneirt : ‘Vanuit de VVG zijn we zeer tevreden dat instellingen als Sport Vlaanderen en BOIC de golfsport volwaardig erkennen als topsport en steunen via onze topsportprogramma's.’

‘Iedereen gelooft dat Thomas Detry het kan waarmaken als profspeler maar we moeten hem hiervoor de nodige tijd, structuur en financiële input gunnen. Vergeet niet dat Thomas Pieters zijn eerste negen cuts op rij miste in zijn debuutseizoen op de Europese Tour. Een jonge prof heeft ademruimte nodig’, stelt Karine Guerman, TopSport-directeur van de VVG.

Detry studeerde aan de University of Illinois (tevens alma mater van Thomas Pieters) waar hij topgolf combineerde met een studie Business Management. Daarna keerde hij terug naar België en maakt sindsdien deel uit van het TopGolfVlaanderen programma.

Thomas Detry won dit jaar een wedstrijd van de Challenge Tour en hij is nu dertiende op de jaarranking. Aan het einde van het seizoen plaatsen de beste vijftien zich voor de Europese Tour van 2017.