Dustin Johnson Player of the Year

Een Major, drie overwinningen en vijftien top-10 noteringen leverde Dustin Johnson de titel 'Player of the Year' op.

Een Major, drie overwinningen en vijftien top-10 noteringen bleken voor de collega's van Dustin Johnson voldoende om de longhitter uit te roepen tot 'Player of the Year'.

De nummer-2 van de wereld brak het afgelopen seizoen eindelijk de Major-ban met een overwinning in het US Open en voegde hier in zijn volgende start meteen maar de titel in de WGC Bridgestone Invitational aan toe. Het BMW Championship was nummer drie. Sinds zijn rookie season 2008 heeft DJ nu elk jaar minimaal één toernooi gewonnen – de langste streak op de PGA Tour.

Er was eigenlijk maar één smetje: in de FedEx Cup zag Johnson op de valreep Rory McIlory voorbij komen.

DJ haalde in 22 starts 21 cuts en onderaan de streep leverde hem dit $ 9.365.185 dollar op, zodat hij ook de Arnold Palmer Award voor 'grootverdiener van het seizoen' mee naar huis mocht nemen. En als toetje was er de Byron Nelson Award voor zijn gemiddelde score van 69,172 slagen per ronde. Niet slecht.

De PGA Tour Player of the Year wordt gekozen door alle spelers op de tour. DJ bleef Jason Day, Rory McIlroy, Adam Scott, Jordan Spieth en Henrik Stenson voor.

(Foto: Getty Images)