Cobra King F7, Forged Tour en One Length ijzers

Cobra introduceert begin volgend jaar de King F7 en King Forged Tour ijzers en biedt beide modellen ook aan met shafts van één lengte.

Cobra introduceert begin volgend jaar de King F7 en King Forged Tour ijzers en biedt beide modellen ook aan met shafts van één lengte. De One Length versies zijn ontwikkeld in samenspraak met Bryson DeChambeau.

'De 2017 ijzers zijn onze meest innovatieve ooit', zegt Tom Olsavsky, hoofd R&D bij Cobra Golf. 'We hebben onze progressieve sets verbeterd en bieden voor het eerste de optie om te kiezen voor ijzers met één lengte, die meer consistentie bieden en het spel simpeler maken.'

De King F7 ijzers borduren voort op de vorige generatie, de F6, waarbij de clubhoofden van de korte, midden en lange ijzers een verschillend design hebben om optimaal te presteren. De lange ijzers (3-5) zijn hol en vliegen hoog, de middenijzers (6-7) zijn half hol voor precieze approaches, en de cavity-back korte ijzers (8-PW) bieden maximale controle.

Een laag zwaartepunt resulteert in een hoge balvlucht en veel vergevingsgezindheid, terwijl het dunne clubblad door zijn hoge trampoline-effect (COR) garant staat voor veel balsnelheid. De gefreesde groeven leveren de gewenste spin en controle.

Bij de King Forged Tour ijzers staan gevoel en precisie centraal. Het compacte clubhoofd heeft weinig offset en wordt in vijf stappen gefreesd om maximaal gevoel te bieden.

Een insert van polymeer achter het clubblad (ijzer 4-8 ) dempt vibraties en 'duwt' gewicht omlaag en naar de zijkanten. Zoolgewichten van wolfraam in de hiel en teen bieden extra stabiliteit (MOI) als je de bal niet op de sweetspot raakt.

De machinaal gefreesde clubbladen en groeven moeten zorgen voor optimale spin en controle over de balvlucht, terwijl de nikkelchromen finish de duurzaamheid van het materiaal verbetert.

In navolging van staff player Bryson DeChambeau zijn beide modellen ook beschikbaar als single-length iron: de King F7 One en King Forged One. Alle ijzers hebben in dit geval de lengte van een ijzer-7 (37,25 inch), dezelfde lie-angle en hetzelfde swinggewicht.

De clubhoofden zijn speciaal ontwikkeld om een constante balvlucht en gapping te bieden (afstanden tussen de ijzers), terwijl de lange ijzers makkelijker slaan en dus minder afwijking hebben dan hun 'normale' tegenhangers.

De sets worden gecompleteerd door One Length Specialty wedges met 56 en 60 graden loft en natuurlijk dezelfde lengte als de andere ijzers.

'Ik benader de golfswing heel technisch, maar dat betekent niet dat single-length irons alleen werken met mijn swing', aldus 'golfprofessor'  DeChambeau. 'Spelers van elk niveau kunnen profiteren van de constante lengte van een set ijzers. Het maakt het spel simpeler.'

Prijzen (7 ijzers): € 799,- (F7 staal), € 899,- (F7 graphite), € 685, (F7 One staal), € 770,- (F7 One graphite), € 1.255,- (Forged Tour/Forged One), € 139,- (One Length wedge)

www.cobragolf.com