Nederlanders goed van start in Tulip Golf Challenge

Nederlanders goed van start in Tulip Golf Challenge

Na de eerste dag van de Tulip Golf Challenge op de Drentsche Golf & Country Club staan er bij de jongens vier Nederlanders in de top 10. Bij de meisjes gaat de Nederlandse Carlijn de Graaf zelfs aan de leiding.

Jongens

De Tsjech Filip Raza gaat door een evenaring van het baanrecord van 68 slagen (-4) aan de leiding. Met een ronde van 71 slagen (-1) staat Kiet van der Weele er het beste voor van de Nederlandse jongens. Op een twee slagen afstand volgt Henry Lai met een 74 (+1). Lai sloeg in zijn oefenronde al een prachtige hole in one op de achttiende hole. De andere twee Nederlanders in de top 10 zijn Severiano Prins en Floris-Jan Oosterhof.

Meisjes

Bij de meisjes deelt Carlijn de Graaf met een ronde 75 (+3) na dag één de eerste plaats met de Duitse Johanna Wollenhaupt. Judith van der Voort volgt met een ronde 77 (+5) als beste Nederlandse op de gedeelde vierde plaats.

De eerste editie van de Tulip Golf Challenge wordt door Pro Golf Events georganiseerd op de Drentsche Golf & Country Club en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en NGF Ranking.

Jongens - Top 10

Meisjes - Top 10

Het toernooi is live te volgen via: http://www.globaljuniorgolf.com/Tulip-Golf-Challenge-Livescoring.html

Meer informatie over de Tulip Golf Challenge is te vinden op de website van Pro Golf Events: http://www.progolfevents.nl/tulip-golf-challenge

(Persbericht)