Besseling levert in

Wil Besseling zakt door een late bogey weg op het leaderboard in Dubai.

Lang zag het er naar uit dat Wil Besseling bij de beste vijftien zou staan voor het ingaan van de tweede helft van de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. 

De lange Noord-Hollander maakte al op de eerste hole een birdie, tekende daarna voor veertien parren op rij, om op de par-3 vijftiende eindelijk weer een birdie te maken. Met -6 klopte hij op de deur van de top-10 waarmee zijn uitgangspunt om zich nog naar de top-45 te spelen uitstekend was.

Op de voorlaatste hole ging het echter alsnog mis. Besseling - bezig aan zijn tiende jaar als professional - maakte een dubbel bogey 6 op de par-4 zeventiende. en kon geen birdie maken op de par-5 achttiende waardoor hij weliswaar wel eenvoudig de cut haalde, maar vanaf de 37ste plaats veel werk te verzetten heeft om zich nog naar de seizoensfinale van volgende week te spelen waar alleen plaats is voor de top-45 van de ranking welkom is.

Darius van Driel, T47 en 34ste op de Order of Merit, en Reinier Saxton, T59 en 26ste op de jaarranking, hebben ook nog twee dagen de tijd om hun positie te verbeteren al zijn zij al wel geplaatst voor de slotwedstrijd in Oman.

Dat geldt niet voor Daan Huizing (T71) en Jurrian van der Vaart (T94) die beiden de cut misten. Vooral voor Huizing kan dat wel eens heel duur uitpakken. De Soestenaar stond voor deze week 42ste op de Order of Merit en loopt door de gemiste cut grote kans bij het opmaken van de rekening net buiten de top-45 te gaan vallen. 

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)