Luiten wint terrein

Dankzij een ronde 68 staat Joost Luiten halverwege het HSBC Champions in de top-20.

Aan het begin van de (opnieuw) regenachtige dag in Shanghai zag het er niet naar uit dat de Nederlandse nummer 1 een 'move' ging maken. Nadat hij dankzij een bogey op de laatste hole gisteren met level par van de baan stapte, ging hij vandaag na één hole naar een totaalscore boven par: Luiten opende met een bogey op de par-4 tiende.

Die verliesslag pakte hij een hole later alweer terug, om deze op de par-4 dertiende opnieuw in te leveren.

Daarna ging het echter lopen bij de Rotterdammer. Op veertien, vijftien en zestien, won hij een slag en ook op zijn back-nine kende hij een goede serie. Birdies op twee, drie, vijf, zes en zeven, zorgden dat hij uit de middenmoot oprukte naar de rand van de top-10.

Helaas leverde hij ook nog slagen in. Op de par-4 eerste, maar opvallend - en duur - genoeg opnieuw ook op twee par-5 holes. Zowel op de 492 meter lange par-5 achttiende, als op de 551 meter lange par-5 achtste, verloor Luiten een slag. Op de achtste waren er flink wat spelers die hem dat nadeden, maar op achttien was hij een van de weinigen die averij opliep op de waterrijke hole.

Na twee dagen in het cut-loze toernooi staat Luiten op de gedeeld achttiende plaats en is zijn achterstand op de top-10 drie slagen.

Het veld wordt aangevoerd door Hideki Matsuyama. De Japanner ging gisteren rond in 66 slagen en deed er vandaag nog een slagje minder over. Met -13 heeft hij drie slagen voorsprong op Bill Haas en Russell Knox.

Joost Luiten speelt de derde ronde samen met Martin Kaymer en Alex Noren. Het Duits/Zweeds/Nederlandse drietal gaat om 09.35 plaatselijke tijd de baan in.

Leaderboard

(Foto: Getty Images)