Luiten levert iets in

Ondanks een ronde onder par zakte de Nederlander net uit de top-20.

In het sterk bezette veld handhaafde de Nederlandse nummer 1 zich redelijk op dag 3 van het World Golf Championship event. Met bijna de complete wereldtop aan de start is uitzicht op de top-10 met nog één dag te gaan een prima uitgangspunt.

Lang zag het er niet naar uit dat Luiten voor in de middenmoot zou eindigen na de derde dag van het HSBC WGC Champions. De nummer 65 van de wereld maakte weliswaar voor de derde dag op rij een birdie op de par-5 tweede, tot de turn wist hij daarna geen slag meer te winnen, maar leverde hij er wel twee in. Op vijf en negen verloor Luiten een slag.

Na de turn duurde het ook lang voor er winst werd geboekt. Na zes parren op rij, maakte Luiten op de par-4 zestiende zijn tweede birdie van de dag, om daar een hole later nog een birdie aan toe te voegen. 

Dankzij een 71 (-1) staat Luiten met nog een ronde te spelen op -5 voor de wedstrijd, op de gedeeld 22ste plaats en met vier slagen achter de top-10.

Op zijn website schreef Luiten:

'Zo heet als de putter gister was, zo koud was hij vandaag. De putts gingen er gewoon niet in. Sloeg goede ballen, maar helaas miste ik er teveel in het middenste deel van de ronde. Ik maak een 3-putt op 9 van 4 meter die totaal niet nodig was. Mis een birdie van een meter op 11 en op 13 en 14 mis ik ook twee keer vanaf twee meter. Op 16 en 17 maak ik wel birdie na twee ballen binnen een meter van de vlag. Dat was lekker. De bogey op 5 kwam nadat ik mijn driver links in de rough had geslagen en moest opleggen. De sandwedge sla ik op 3 meter, maar ik mis de putt voor par. Morgen sterk afsluiten!'

Hideki Matsuyama staat ook na drie dagen nog aan kop in China. De Japanner maakte minder birdies dan de afgelopen dagen maar leverde ook geen enkele slag in op weg naar een ronde in 68 slagen. Met een totaal van -17 heeft de nummer 10 van de wereldranglijst drie slagen voorsprong op nummer 2 Russell Knox en drie op nummer drie Daniel Berger.

De slag van de dag kwam op naam van Matt Kuchar, al hield de Amerikaan misschien toch een wat zure bijsmaak over aan zijn hole in one. Omdat de tee in verband met drassigheid behoorlijk ver naar voren stond werd de auto die op de hole te winnen was, niet aan de Amerikaan overhandigd. 

Leaderboard

Foto: Getty Images