Van Dam door

Anne van Dam haalt de cut in Abu Dhabi

Na twee rondes van het Fatima Bint Mubarak Ladies Open op de Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi zit Anne van Dam nog in het toernooi, al is haar achterstand op de kop van het veld fors.

Na een eerste ronde in level par stond de Nederlandse op de gedeeld 56ste plaats en wist ze dat ze weinig ruimte voor fouten zou hebben op de tweede dag, zo dicht bij de cutline stond ze. 

Zoals ze naar haar overwinning van een paar weken geleden zei, kijkt Van Dam niet meer naar beneden, maar alleen nog omhoog, en dus kwam die cutline nooit in de buurt in de woestijn van Abu Dhabi.

Direct op de eerste twee holes van de dag - Van Dam sloeg af op hole 10 - maakte de Arnhemse birdies en ondanks bogeys op twaalf en een, was de toon daarmee gezet. Dankzij birdies  op twee en zeven schoof ze uiteindelijk op naar de gedeeld 46ste plaats waarmee ze zich eenvoudig plaatste voor het weekend dat in de Emiraten al op vrijdag begint.

Met -2 bedraagt de achterstand op koploper Olafia Kristinsdottir wel al elf slagen. De Noorse voert het veld aan met een totaal van dertien onder par, drie slagen minder dan achtervolgers Hall, Nocera, Allen en Clyburn.

Leaderboard

(Foto: LET)