De Deen die op rozen lijkt te zitten

Thorbjörn Olesen begint de laatste ronde van het Turkish Airlines Open met een voorsprong van zeven slagen.

Thorbjörn Olesen begint de laatste ronde van het Turkish Airlines Open met een voorsprong van zeven slagen.

De 26-jarige Deen speelde de derde achttien holes op de par-71 baan van de Carya Golfclub bij Belek in 68 strokes. Daarmee kwam hij op een totaal van achttien onder par. Een vierde zege op de Europese Tour lijkt dus binnen handbereik.

Olesen verraste velen deze week met zijn goede spel. Hij miste de laatste maanden na zijn tweede plaats in het BMW International Open namelijk cut na cut en als de in Londen wonende speler er wel bij was in het weekeinde, dan was er slechts een kleine cheque voor hem weggelegd.

Maar twee weken geleden 'vond' Olesen 'iets' in Portugal en bovendien deed de Nike-speler stokken van andere merken in zijn tas. De Amerikaanse fabrikant stapt immers eind dit jaar uit de hardware-business. Alleen de Nike-putter mag vooralsnog blijven.

'Ik sloeg in Portugal vooral goede ballen met mijn houten-3 en dat is deze week ook het geval geweest', aldus Olesen.

Thorbjörn Olesen leek even na de turn binnen handbereik van de rest - aangevoerd door David Lipsky - te zijn gekomen, maar net als op dag 1 en 2 speelde hij de laatste zes holes uitstekend. Met uitzondering dan van de achttiende, waar hij voor het eerst deze week een bogey maakte.

Olesen staat dus zeven slagen voor en de tweede plaats wordt gedeeld door David Lipksy, Bernd Wiesberger, Haotong Li, David Horsey en Matteo Manassero.

Het is overigens de vijfde keer dat Olesen als leider aan de laatste ronde begint. Hij won drie keer en alleen in het Oostenrijks Open van 2012 ging het mis: na een 74 werd hij vijfde.

Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 9.30-14.30 uur rechtstreeks uit.