Olesen overtuigend uit de dip

Van zijn zeven slagen voorsprong hield Thorbjørn Olesen er uiteindelijk maar drie over, maar hij won het Turkish Airlines Open.

Van zijn zeven slagen voorsprong hield Thorbjørn Olesen er uiteindelijk maar drie over, maar hij won het Turkish Airlines Open.

Een grote voorsprong kan soms best lastig zijn. Je bent meer bezig met het voorkomen van fouten dan met het maken van birdies en als je je voet te ver van het gaspedaal haalt, kan de concurrentie toch nog hoop krijgen en is het lastig om weer een tandje bij te schakelen.

Olesen begon de slotdag van het Turkish Airlines Open met zeven slagen voorsprong, maar toen een ontketende David Horsey op hole-12 zijn zesde birdie van de dag maakte, had hij er hier nog maar één van over. De 26-jarige Deen wist de aanval af echter te slaan met drie birdies in vier holes tijd. Met een keurige 69 bracht hij zijn totaal op -20, drie slagen minder dan Horsey (65) en de Chinees Haotong Li (65).

Het was de vierde overwinning voor Olesen op de Europese Tour en net als vorig seizoen kwam hij op het juiste moment. In 2015 won hij het Alfred Dunhill Links Championship nadat hij de periode ervoor dertien van de achttien cuts had gemist, en de afgelopen maanden haalde hij in twaalf wedstrijden maar drie keer het weekend. De Deen heeft kennelijk eerste een flinke dip nodig voordat hij kan winnen.

Olesen was dan ook opgetogen: 'Mijn spel was de afgelopen tijd niet best en dan leid je ineens een toernooi met een grote voorsprong. Dat is lastig. De laatste vier holes waren mentaal zwaar, maar ik hield het redelijk onder controle.'

Leaderboard