Instructie: Vanessa Elzinga

Hulp voor hoge handicappers: Afstand tot de bal

In Golfers Magazine 9 wordt de grote instructie verzorgd door Vanessa Elzinga, teaching-professional op Golfbaan Naarderbos. Speciaal voor hoge handicappers - maar eigenlijk voor iedereen die de puntjes op de i wil zetten - gaat ze terug naar de basis.

'Het klinkt als een open deur, maar alles begint bij een goede grip en een goede houding. En vaak zie je het daar al mis gaan. Mensen staan te ver van de bal of juist te dicht op de bal, en in beide gevallen belemmer je je swing.

Op de foto's zie je drie manieren hoe je kunt staan ten opzichte van de bal en er is er maar eentje goed.

Bij de eerste foto sta ik te dicht op de bal waardoor ik mezelf geen ruimte geef de club een natuurlijk swingbaan te laten volgen: ik kom klem te zitten. Op de derde foto sta ik juist te ver van de bal en moet ik zo ver naar de bal reiken dat mijn club nooit in dezelfde baan terug kan komen bij de bal.

Bij een correcte houding - de middelste foto - hangen mijn armen in ontspannen toestand rustig naar beneden en is er alle ruimte te roteren zonder toeren uit te hoeven halen.'

Te dichtbij
Goed!
Te ver

(Meer instructies van Vanessa zien? Koop nu Golfers Magazine 9 of neem een abonnement! Meer instructies met Nederlandse professionals zijn ook te vinden op onze Facebookpagina. Like Golfers Magazine voor meer speeltips.)

(Foto: Corné van der Stelt)