Deze Week in Golf

Seizoensfinale Anne van Dam ... Hong Kong Open met goede spelers ... funwedstrijd in Florida

Seizoensfinale Anne van Dam ... Hong Kong Open met goede spelers

Europese Tour

Toernooi: UBS Hong Kong Open

Data: 8 - 11 december 2016

Baan: Hong Kong Golf Club

Par: 70

Lengte: 6.136 meter

Prijzengeld: $ 2.000.000

Winnaar in 2015 (seizoen 2016): Justin Rose (Eng)

Laatste vijf kampioenen: 2015 - Justin Rose (Eng), 2014 - Scott Hend (Aus), 2013 - Miguel Angel Jimenez (Spa), 2012 - Miguel Angel Jimenez (Spa), 2011 - Rory McIlroy (N-I)

Nederlanders: Geen

Mooie namen: Justin Rose, Danny Willett, Patrick Reed, Ian Poulter, Rafa Cabrera Bello, Miguel Angel Jimenez en Thongchai Jaidee

Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 3.00-5.00 en van 7.00-10.00 uur. Zaterdag van 5.30-10.00 uur. Zondag van 5.00-9.30 uur.

Bijzonderheden: Een klassieker. Zo mag je het UBS Hong Kong Open met een gerust hart noemen. De niet lange, maar wel spannende course in het noorden van de voormalige Britse kroonkolonie moet met moed, beleid en trouw worden gefileerd. Raw power is niet het juiste recept op de uit de beste holes van de aloude club samengestelde kampioenschapsbaan.

Hoewel het prijzengeld ongeveer overeenkomt met dat van het KLM Open, is het deelnemersveld een stuk sterker. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het extra potje dat hoofdsponsor UBS in een lade had liggen.

Vanaf donderdag 2.00 uur Live Scoring via website Europese TourJustin Rose tijdens zijn tocht naar de zege in 2015 | © Getty ImagesLadies European Tour

Anne van Dam gaat haar goede seizoen 2016 besluiten met het met vijf ton gedoteerde Omega Dubai Ladies Masters.

Het kampioenschap wordt van 7 - 10 december (woensdag-zaterdag) op de Emirates Golfclub gespeeld.

De enige Nederlandse betaalde speelster van niveau - Boeljon en Schreefel hebben al maanden niet meer gespeeld (een voorbode?) - staat nu achttiende op de Order of Merit en ze zou met een goed resultaat in de top-15 kunnen belanden. En daar hadden we een paar maanden geleden niet eens van durven dromen.

Meer informatie en vanaf woensdag 5.00 uur Live Scoring via website Ladies European Tour

Anne van Dam besluit haar golfjaar in Dubai | © Golfsupport.nlUS Tour

Veel birdies en veel plezier. En ook nog een prijzengeld van 3,1 miljoen dollar. Dat is de kenmerk van de Franklin Templeton Shootout, die van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 december op de Tiburon Golfclub bij Naples, Florida wordt gespeeld. 

In totaal twaalf teams doen mee aan het 54-holes toernooi, dat vorig jaar door Brandt Snedeker en Jason Dufner werd gewonnen. De twee zijn opnieuw van de partij.

Op dag 1 wordt een scramble gespeeld, op dag 2 een aangepaste foursome en in de slotronde is fourball-betterball de formule.

Ziggo Sport Golf zendt het toernooi rechtstreeks uit: donderdag en vrijdag van 20.00-23.00 uur en zaterdag van 19.00-23.00 uur.

Alle teams

De winnaars van de vorige Franklin Templeton: Dufner en Snedeker | © Getty Images