PGA Holland breidt bestuur uit

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op The Dutch hebben de aanwezige leden ingestemd met de uitbreiding van het bestuur.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op The Dutch hebben de aanwezige leden ingestemd met de uitbreiding van het bestuur.

Ralph Miller, Tom van Haaren en Robin Swane zijn met onmiddellijke ingang toegetreden tot het bestuur van de PGA Holland, de vereniging van golfprofessionals.

Miller gaat zich met het wedstrijdenpakket bezighouden, Van Haaren krijgt de portefeuille opleidingen en Swane zal de communicatie- en marketingactiviteiten van de PGA uitbreiden en stroomlijnen.

‘Met hun aantreden bestaat het bestuur nu uit zeven leden die ieder hun eigen taken krijgen’, aldus voorzitter Peter Rijneveldshoek. ‘De PGA heeft afgelopen zomer een nieuw beleidsplan voor de komende jaren samengesteld en dit grotere bestuur zal deze week nog besluiten wat voor 2017 de speerpunten zijn . Ik ben in ieder geval blij met deze drie nieuwe leden. Met hun komst zal de slagkracht van de PGA Holland alleen maar toenemen.’

‘Ik ben trots op het merk PGA Holland’, zei Robin Swane, die in het dagelijks leven de leiding heeft van de golfschool op Golfclub Leeuwenbergh. ‘Daarom ook heb ik mij kandidaat gesteld. En omdat ik trots ben op ons merk, wil ik dat graag door middel van betere communicatie en marketing nog sterker maken.’

Ralph Miller is net als Swane een voormalige playing pro. Hij is werkzaam op de Lage Vuursche, maar ook de regerend Europees Clubprofessionalkampioen.

Miller: ‘De wedstrijdkalender van de PGA Holland is de laatste jaren onder druk komen te staan. Dan kun je vanaf de zijlijn kritiek gaan uitoefenen, maar zo zit ik niet in elkaar. Daarom ga ik aan de slag en zal er alles aan doen om het wedstrijdenpakket van de PGA Holland weer aantrekkelijker te maken.’

De Algemene Ledenvergadering keurde tevens de begroting voor 2017 goed en stemde ook in met de verhuizing van het kantoor van de PGA Holland van het NGF-bureau naar The Dutch. Daar zullen ook de opleidingen plus de meeste her- en bijscholingen worden ‘gehuisvest’.

Het bestuur van de PGA Holland ziet er na de Algemene Ledenvergadering als volgt uit: Peter Rijneveldshoek (voorzitter), Menno Pelk (penningmeester), Vhari Carruthers (dames), Eric Kruyning (wedstrijden), Tom van Haaren (opleidingen), Robin Swane (marketing en communicatie) en Ralph Miller (wedstrijden).

Foto boven: Ralph Miller en Robin Swane