Deze Week in Golf

Vier Nederlanders doen deze week in Spanje een poging om een startbewijs voor de Alps Tour te veroveren

Alps Tour

Rowin Caron, Lars van Meijel, Max Albertus en Bernard Geelkerken spelen van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 december op de Asia Course van het La Cala Resort de Qualifying School voor het seizoen 2017 van de Alps Tour, een van de tweede divisies van het Europese mannengolf.

Van deze vier moest alleen Bernard Geelkerken aan de 36-holes prekwalificatie meedoen. Hij kwam op de Asia Course tot een score van 151 (74-77). Met zeven boven had hij een marge van vijf slagen.

Aan deze 54 holes-wedstrijd doen 144 spelers mee. Aan het einde van de rit ontvangen de beste 65 een 'kaart' voor de Alps Tour.

De beste vijf van het komende seizoen promoveren automatisch naar de Challenge Tour van 2018.

Darius van Driel en Jurrian van der Vaart slaagden eind 2015. Zij speelde een goed seizoen op de Challenge Tour. 

Deelnemerslijst en vanaf 15 december scoringEuropese Tour

Het seizoen 2017 wordt van 12 - 15 januari voortgezet met het Zuid-Afrikaans Open. Aan het toernooi op de Glendower Golfclub doet onder anderen Rory McIlroy mee. Hij doet dat vooral om gastheer Ernie Els te plezieren. Er is een kans dat een of meer Nederlanders (Van Driel, Saxton, Van der Vaart) mee mogen doen. 

Kalender 2017US Tour

Er zijn al acht wedstrijden gespeeld die meetellen voor het seizoen 2017 en na een korte vakantie worden de winnaars van een of meer titels van 5 - 8 januari op het eiland Maui (Hawaii) verwacht voor het met zes miljoen dollar gedoteerde SBS Tournament of Champions.

Kalender 2017Ladies European Tour

Het is nog maar een week of twee tot Nieuwjaar, maar er is nog geen kalender voor 2017 bekend.

LPGA Tour

Het Amerikaanse damescircuit heeft het schema voor volgend jaar wel rond. In 2017 worden er 35 toernooien met een totaal prijzengeld van ruim 67 miljoen dollar georganiseerd. De start van het seizoen vindt eind januari op Paradise Island (Bahama's) plaats.

Kalender 2017