US Kids Amsterdam Local Tour

US Kids komt naar Nederland met US Kids Amsterdam Local Tour

Op 1 April 2017 vindt de eerste US Kids wedstrijd in Nederland plaats op Naarderbos Golf. Met nog 15 wedstrijden op fantastische banen door heel Nederland is Nederland een kwalitatief hoogwaardig wedstrijdcircuit voor de jeugd rijker.

De US Kids Local Tours bieden jongens en meiden in de leeftijd van 5-18 jaar de kans om op positieve wijze en in leeftijdscategorieën ervaring met (wedstrijd)golf op te doen. Op Local Tour niveau kunnen jonge kinderen hun eerste wedstrijdervaring opdoen, en spelen zij en de meer ervaren jeugdgolfers o.a. voor priority status voor grotere evenementen zoals het US Kids European Championship dat elk jaar wordt gehouden in Schotland of de World Championships op Pinehurst in de US. Anders dan tijdens andere Local Tournaments wereldwijd, mogen we in Nederland wedstrijden organiseren in de leeftijdscategorieën 5-18 jaar! Daarmee krijgen ook de 14-18 jarige golfers de kans om mee te doen aan deze wedstrijden.

Net als op de PGA Tour moedigt US Kids het aan om samen met een caddie de baan in te gaan. Het toestaan van caddies is onderdeel van de visie van US Kids om golf als family sport te stimuleren. Het opbouwen van blijvende herinneringen is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

US Kids Golf is de grootste jeugdgolf organisatie ter wereld en heeft als missie om kinderen met veel plezier te leren golfen, waarbij de familieband wordt aangemoedigd. Het creëren van blijvende en mooie herinneringen op jonge leeftijd draagt bij om ook op latere leeftijd te blijven golfen!

Door te laten zien hoe leuk golf is en kinderen al op jonge leeftijd succesbelevingen mee te geven, ondersteunen we de volgende generatie topgolfers.

De US Kids Foundation is in 2001 opgericht in Georgia, USA. De Foundation organiseert meer dan 1000 wedstrijden wereldwijd voor golfende jeugd per jaar.

De Amsterdam Local Tour is onderverdeeld in een Spring Tour en een Fall Tour. Samen beslaan zij de periode van 1 april 2017-5 november 2017. Inschrijving voor de Spring Tour is vanaf gisteren geopend. Voor de Fall Tour kan worden ingeschreven vanaf een later moment, wat we natuurlijk bekendmaken via de Facebook page van US Kids Amsterdam Local Tour.

Inschrijven voor de wedstrijden kan via de website van US Kids Golf: http://uskidsgolf.com/497452/amsterdam-nl

(Persbericht)