Mythbusters of Golf

John Woof en Stuart Burley namen ruim honderd bezoekers mee op een bijzonder avondje golf.

Wie naar de winkel van Golfcenter in Amersfoort was gekomen met het idee dat alle mythes over de sport nu ontrafeld gingen worden, kwam wellicht bedrogen uit, maar desondanks ging niemand teleurgesteld naar huis na afloop van de eerste Mythbusters of Golf die professionals John Woof en Stuart Burley in samenwerking met verschillende partners organiseerden.

'Hoe gaat dat? Je doet een drankje, zit wat te filosoferen, en ineens heb je een plan als dit', lacht Burley als hem gevraagd wordt waar het idee om een avond als deze te organiseren vandaan komt. 'We vonden het leuk om golfenthousiastelingen eens wat meer te vertellen over allerlei aspecten van de sport en ik hoewel we aan veel dingen niet eens zijn toegekomen, denk ik dat dat aardig gelukt is', aldus de professional die ook bekend is van zijn putters.

Ruim 120 mensen waren afgekomen op de avond in de grote winkel van Golfcenter.nl in Amersfoort en zij kregen een vol programma voorgeschoteld. Er was ruimte voor instructie, een stukje geschiedenis, wat techniek, er was een trickshow, een fysiotherapeut vertelde wat over het belang van een fit lichaam, er waren specialisten uit de reisbranche, radiopresentator Rob van Someren deed enthousiast uit de doeken waarom hij gegrepen werd door de sport, en dankzij verschillende sponsors werden diverse prijzen verloot, en door de goed gevulde goodiebags ging niemand met lege handen naar huis.

'We hebben een wild idee in korte tijd, en zonder geld maar mét de hulp van veel mensen, uit kunnen werken tot een bijzondere avond', aldus John Woof. 'We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad, nog wat enthousiaster is geworden voor de sport, en antwoord heeft gekregen op golfvragen die nog onbeantwoord waren.'

Stuart Burley (l) en John Woof: van wild idee tot leuke avond.

(Foto's: Bert van der Toorn)