Davilex Golftour wordt Bynder Birdy Golftour

Het circuit voor de betere golfer gaat over in andere handen.

Birdy kiest ervoor om de ijzersterke Mid Am Golftour over te nemen om nog meer golf te kunnen bieden aan hun steeds groter wordende groep vaste golfers. Met deze overname bevestigt Birdy nogmaals haar positie als allround golfpartij in de golfmarkt. 

Sinds 2013 is de Mid Am Golftour, opgericht door Hiddo Uhlenbeck en Bas Wijdeveld, een begrip onder de betere golfers van Nederland. Wat initieel startte als een project om zelf ook lekker te kunnen spelen tegen andere goede spelers, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gevestigde naam in het steeds groter wordende golflandschap op het gebied van eendaagse toernooien. “ Leuk om te zien dat ons idee destijds, zo goed aansloeg en dat er vandaag de dag zoveel organisatoren ons goede voorbeeld hebben gevolgd “ zegt Bas Wijdeveld, al jaren actief in verschillende rollen in de Nederlandse golfmarkt.

Het concept van de Mid Am Golftour, met alle wedstrijden op maandag behalve de openingswedstrijd die traditioneel getrouw plaatsvindt op een zaterdag begin mei, staat als een huis en kent een grote, trouwe achterban. De afgelopen jaren heeft Davilex Software haar naam verbonden aan deze golftour, niet zonder succes. Na 3 jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe naamgever. Het snelgroeiende Amsterdamse software bedrijf Bynder is vanaf 2017 hoofdsponsor en naamgever van deze golftour. “ De keuze voor Bynder is niet verrassend, we zitten immers bij elkaar in het pand, zijn opgericht door hetzelfde bedrijf (red. Label A) en hebben hetzelfde DNA “ zegt Justus Warffemius, oprichter van Birdy “ daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zien veel mogelijkheden om deze golftour samen nog uitdagender te maken “.

De afgelopen jaren bestond de golftour uit 6 wedstrijden, verdeeld over een aantal vaste golfbanen, met ieder jaar een paar nieuwkomers. Dit jaar zijn dat 7 wedstrijden, altijd met als uitgangspunt dat de golfbanen de deelnemers in ieder geval moet kunnen verrassen, in welke vorm dan ook. “ Gelukkig zijn we dit jaar ook weer welkom op De Kennemer, ieder jaar één van de toppers in het aanbod “ zegt Hiddo Uhlenbeck, headpro op De Kennemer G & CC en mede-oprichter van deze golftour, “ zo houd ik ook na de overdracht nog genoeg feeling met de jongens van Birdy en met de golftour zelf“.

Bynder Birdy Golftour

Inschrijven en direct online betalen kan binnen de omgeving van Birdy Club. In deze omgeving vind je naast alle wedstrijden, de mogelijkheid om online starttijden te boeken, scorekaarten voor je eigen administratie bij te houden en je netwerk van golfvrienden op te bouwen. Daarnaast kun je alle informatie over de wedstrijden terug vinden, denk dan aan startlijsten, uitslagen, foto’s van de wedstrijddagen en nog meer. De wedstrijden vinden plaats op De Scherpenbergh, De Drentsche G & CC, De Goyer G & CC, De Kennemer G & CC, Golfbaan Edda Huzid, Het Rijk van Margraten en terug van weggeweest voor de finale, de prachtige Golfsociëteit De Laage Vuursche.

Over Hiddo Uhlenbeck en Bas Wijdeveld

Hiddo Uhlenbeck is sinds 2002 PGA Professional. Na een carrière als playing professional, waarbij hij onder meer het Nationaal Matchplay Kampioenschap won in 2010, is hij zich gaan ontwikkelen als teaching professional. Naast z’n rol als Head Professional van de Kennemer Golf & Country Club, is Hiddo vanaf januari 2017 is ook exploitant van Golfstore de Kennemer. Bas Wijdeveld is als distributeur Europea van Nassau golfballen ook een bekend gezicht in de Nederlandsegolfmarkt. Naast deze activiteiten is Bas sinds 2015 distributeur van Bensel Cars.

De uiteindelijke belangrijkste overweging voor deze mannen om de Mid Am Golftour over te dragen is het feit dat de combinatie van Bynder & Birdy is hierbij de ideale partij die het mogelijk blijft maken voor de betere golfer in Nederland om zich op een competitieve maar gezellige manier met andere golfers te kunnen verbinden door middel van het spelen van een sterk wedstrijdcircuit.

Over Birdy

Birdy is sinds 2012 actief op de Nederlandse golfmarkt. De afgelopen jaren als dé starttijden-app van Nederland. Met de lancering van Birdy Assistant in oktober 2014, ook actief als software leverancier voor golfbanen en golfverenigingen. De doelstelling om de golfer centraal te stellen heeft in de zomer van 2014 tevens geleid tot de overname van iGolfinstructor, de marktleider op het gebied van software voor golfprofessionals. Met de overname van de Mid Am Golftour zet Birdy een volgende stap als voorloper in een veranderende golfmarkt.  Meedoen met de tour of volgend jaar als golfbaan dit mooie evenement op uw baan verwelkomen? Stuur een e-mail naar info@birdy-app.com of bel met Justus Warffemius op 06-212 97862.