Golf Pride Align grips

De Align grips van Golf Pride hebben een verhoogde richel aan de onderkant van de grip, die helpt om de club altijd op dezelfde manier vast te pakken.

Golf Pride introduceert twee nieuwe grips met Align Technology: een verhoogde richel van steviger materiaal aan de onderkant van de grip, die helpt om de clubs altijd op dezelfde manier vast te pakken.

Grips met een reminder, ook wel ribbed grips genoemd, zijn niet nieuw. De verhoogde richel in de lengte van de grip is een beproefde manier om je handen consequent op de grip te plaatsen. Maar met de opkomst van aanpasbare clubs, kozen steeds meer producenten de laatste jaren voor ronde grips, zodat je geen problemen krijgt als je via de hosel voor een andere instelling kiest (waardoor de shaft draait). Maar bij je ijzers heb je daar natuurlijk geen last van. 

Volgens Golf Pride zweert dan ook nog steeds één op de drie tourspelers bij dit hulpmiddel. En deze producent kan het weten, want maar liefst tachtig procent van de tourspelers speelt met een Golf Pride grip. 'Zij vertelden ons dat ze de verdikking meer uitgesproken willen hebben', aldus Jonathan Neal van Golf Pride. 'Als dit de beste spelers van de wereld helpt om te voelen hoe ze oplijnen en om het clubblad haaks te krijgen, moeten ook amateurs er hun voordeel mee kunnen doen.' 

Daarom komt de producent met een upgrade van de technologie en twee nieuwe grips: de taps toelopende MCC Align en de MCC Plus4 Align, met een dikker profiel bij de onderste hand (vergelijkbaar met vier lagen tape), wat moet zorgen voor een lichtere gripdruk en meer power. Tourspelers spelen vaak met deze 'dikkere' onderkant.

Beide grips hebben aan de onderkant een verhoogde band met een speciale structuur, die is gemaakt van 50 procent harder materiaal dan de rest van de grip. Als de grip op de shaft is geplaatst, voel je deze met je vingers. Dit maakt het makkelijker de club altijd op dezelfde manier vast te houden en haaks op te lijnen, en verhoogt ook tijdens de swing het bewustzijn over de positie van de club.

De Golf Pride Align grips liggen nu in de winkel.

www.golfpride.com