Callaway Steelhead XR Pro ijzers

De Steelhead XR Pro combineert de game-improvement technologie van de originele Steelhead XR ijzers met de looks van een players-iron.

Met de Steelhead XR Pro introduceert Callaway een ijzer dat de game-improvement technologie van de originele Steelhead XR ijzers combineert met de looks van een players-iron.

Het clubhoofd is compacter gemaakt en heeft een smallere toplijn en zool gekregen dan zijn vergevingsgezinde grote broer. Daarnaast heeft de Steelhead XR Pro een opvallende donkere PVD finish gekregen, die niet glinstert in de zon.

Het uiterlijk zal de betere golfer aanspreken, maar qua technologie staan nog steeds snelheid en afstand centraal. Dankzij de ronde randen kan het clubblad zeer dun worden gemaakt (360 Face Cup), wat garant staat voor meer balsnelheid. De energie wordt efficiënter overgebracht, of je de bal nu op of naast de sweetspot raakt.

Tussen het clubblad en de body zit een een dempingslaag van staal en polyurethaan, die vibraties absorbeert en zorgt voor een beter gevoel bij impact. Door het staal ligt het zwaartepunt laag, wat de vergevingsgezindheid en consistentie ten goede komt.

Het zwaartepunt ligt bij elk ijzer net even anders, om de balvlucht en de spin te optimaliseren. De lange ijzers vliegen hoog en hebben veel carry, de middenijzers bieden meer speelbaarheid en controle, en de korte ijzers hebben veel spin en een lagere balvlucht.

De Steelhead XR Pro ijzers hebben de van Callaway bekende Bore-Tru hosel, waarbij de shaft helemaal door het clubblad heen gaat. Hierdoor wordt gewicht bespaard, wat weer op strategische plaatsen kon worden gebruikt om de stabiliteit te vergroten.

De standaardshaft is een True Temper XP 105 Stepless staal (R, S en XS), maar je kunt ook kiezen voor andere stalen of graphite shafts.

De Steelhead XR Pro ijzers liggen vanaf 17 maart in de winkel.

Prijs (7 ijzers): € 999,- (staal)

www.callawaygolf.com