Wereldranglijsten - Week 9

DJ stevig aan kop * Fowler komt top-10 binnen * Luiten zakt weer een plaatsje

Met zijn overwinning in de Honda Classic (pas zijn vierde op de PGA Tour) komt Rickie Fowler de top-10 van de wereld weer binnen. Hideki Matsuyama gaat Henrik Stenson voorbij, al kan het volgende week weer anders zijn, want beiden hebben evenveel punten, tot twee cijfers achter de komma. Dustin Johnson gaat zijn tweede week als de beste golfer van de wereld in.Nederlanders

Joost Luiten speelde niet en leverde wederom een plaats in; hij staat nu 66ste. Deze week komt hij in het WGC in Mexico eindelijk weer in actie en kan hij proberen de dalende trend om te buigen en zijn deelname aan het WK Matchplay veilig te stellen. Lars van Meijel doet met zijn overwinning op de Alps Tour heel goede zaken en stijgt bijna zeshonderd(!) plaatsen, naar 873.

 

Dames

Ver onder keizerin Ko voert de rest een verbeten strijd voor plaat twee tot en met tien. De beste zaken doet Amy Yang uit Zuid-Korea, die drie plaatsen wint en naar de achtste plaats stijgt. In de rest van de top-10 is het ouderwets stuivertje wisselen.

 Nederlanders

 

(Foto: Getty Imges)