Golfers kiezen Finca Cortesín als beste resort

Voor het beste Europese golfresort moet je volgens de bezoekers van Leadingcourses.com naar Spanje

Voor het tweede opeenvolgende jaar presenteert Europa's grootste baanbeoordelingssite de top-100 van beste Europese golfresorts. De bezoekers beoordeelden Finca Cortesín met een 9,3 als beste.

De beoordeling voor het beste resort komt tot stand door zowel de beoordeling voor de baan als die voor het hotel mee te nemen, waarbij vijftig procent van de beoordeling komt van Leadingcourses en vijftig procent van Booking.com, waarbij eerstgenoemde verantwoordelijk is voor het golfcijfer en laatstgenoemde voor de beoordeling van het hotel. 

De verschillen aan de top van de ranking zijn klein. Nummer 1 van 2016 - het Rockliffe Hall Hotel & Spa in Engeland - krijgt nog altijd een fraaie 9,2 als rapportcijfer, terwijl runner-up Monte Rei in Portugal - thuisbasis van de selecties van de NGF - met een 9,25 de winnaar maar nipt voor moet laten. 

Het sjieke Finca Cortesín aan de Spaanse oostkust - even onder Marbella - krijgt dit jaar een 9,3 en de Award voor beste golfresort. De baan van het luxe vijf-sterren hotel was enkele malen gastheer van de Europese Tour.

Spanje levert niet alleen het beste resort; het land is ook het beste vertegenwoordigd in de top-10: maar liefst zeventien van de beste resorts liggen in Spanje, op de voet gevolgd door Engeland met vijftien resorts. Portugal volgt met dertien resorts op een respectabele derde plaats.

De complete top-10

1 Finca Cortesin Hotel Golf & Spa (Spain): 9.3

2 Monte Rei Golf & Country Club (Portugal): 9.25

3 Rockliffe Hall Hotel Golf & Spa (England): 9.2

4 The Westin Resort Costa Navarino (Greece): 9.2

5 Trump Turnberry, A Luxury Collection Resort (Scotland): 9.15

6 Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (France) 9.1

7 Royal Golf Hotel (Scotland): 9.1

8 Hotel St Andrews (Scotland): 9.05

9 Bowood Hotel, Spa, and Golf Resort (England): 9,0

10 The Celtic Manor Resort (Wales): 9,0

De rest van de top-100 vind je op de site van Leadingcourses

(Foto: Leadingcourses)